Čudo u teglici

Tegla iz Mostara za prste polizati

Tegla je nastala iz želje zaljubljenice u hranu da svoje znanje i ljubav u teglici prenese drugima.
Lifestyle / Hrana | 26. 07. 2021. u 13:37 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Želim napraviti autentičnu priču te se stvarno posvetiti okusu, kvaliteti te ponuditi kompletan proizvod koji priča sam za sebe. Najdraže mi je kada vidim da Teglu preporučuju i da se tako širi", kazala je za Bljesak.info diplomirana inženjerka prehrambene tehnologije Martina Đorđevska.

Upravo ona je glavna i odgovorna osoba koja stoji iza brenda simboličnog naziva Tegla koji je osvojio Hercegovinu.

Čudo iz kuhinje

Naime, Tegla je nastala iz želje zaljubljenice u hranu da svoje znanje i ljubav u teglici prenese drugima.

"Tegla je nastala tako što sam nakon studija odlučila pokrenuti nešto svoje, htjela sam se izraziti. Budući da sam sama sebi kući izrađivala maslace od orašastih plodova htjela sam spojiti ljubav i profesiju te napraviti proizvode", istaknula je za Bljesak.info Đorđevska.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Upoznajte Teglu, brend Mostarke Martine Đorđevske 

Svi namazi su ručno rađeni u njezinoj kuhinji, a s punim pravom se mogu nazvati domaćim bh. proizvodima.

"Lješnjak nabavljam od farmera iz Banja Luke te se trudim da sve što mogu nabavim od domaćih proizvođača, a da pri tome koristim kvalitetne sirovine jer je to ključno za proizvodnju kvalitetnog proizvoda", istaknula je.

Mane tržišta 

Kako navodi na pokretanje brenda ju je nagnala činjenica da je tržište zdrave hrane gotovo pa i neistraženo u BiH te postoji puno prostora za inovacije.

"Hrana mi je ljubav i htjela sam napraviti nešto što volim, a to su prehrambeni proizvodi. Budući da i sama imam celijakiju već sedam godina i upućena sam kakvo je tržište bezglutenskih proizvoda i proizvoda zdrave hrane. Uočila sam puno mana na tržištu koje sam željela ispraviti, htjela sam ponuditi nešto drukčije, nešto što želim vidjeti na tržištu i što bih ja htjela kupiti i tako je nastala tegla", naglasila je Đorđevska.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Upoznajte Teglu, brend Mostarke Martine Đorđevske 

Proizvod od samo četiri sastojka zapravo je potpuno prirodni namaz kakav je godinama proizvodila samo za najbliže osobe i ukućane. Tegla trenutno u ponudi nudi maslac od lješnjaka i maslac od lješnjaka s kakaom, a u budućnosti je planirano proširenje ponude.

"U projekt sam krenula s najmanjim očekivanjima da će to prerasti u nešto veliko. Priča je porasla, ljudi su se zainteresirali, a ja sam u međuvremenu shvatila da se ovim želim nastaviti baviti", kazala je za Bljesak.info.

Ekološki osvješten brend 

Đorđevska ističe kako želi graditi moderan ekološki brend u čiji rad u budućnosti planira uključiti i marginalizirane grupe ljudi. Za sada sve narudžbe radi sama, a kako navodi od pokretanja brenda naišla je samo na pozitivne reakcije.

"Najdraži dio cijele priče oko Tegle mi je podrška koju sam dobila od ljudi. Nisam puno razmišljala o tome kako će to postati nešto više od osobnog zadovoljstva i sada vidim ljude koji tvrde kako ih je moj podvig inspirirao da se i sami okušaju u nečemu svojem", naglasila je.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Upoznajte Teglu, brend Mostarke Martine Đorđevske 

Đorđevska je samo jedna od brojnih mladih koji su se odlučili okušati na pokretanje vlastitog biznisa u Hercegovini te ostati u BiH. Za to je trebalo puno hrabrosti, ali ona ističe kako mogućnosti ima.

"Mislim kako prilika ima, ovisno od branše do branše, ali kada imaš neku ideju nije teško započeti nešto minimalno. Početi nešto malo, ne preplašiti sebe. Živimo u takvom vremenu da je moguće pokrenuti nešto svoje iz vlastitog doma preko društvenih mreža i podijeliti s ljudima", kazala je za Bljesak.info

Navodi kako je i sama bila skeptična hoće li brend zaživjeti u Mostaru te postoje li kupci za njezine proizvode. No, kako to obično biva kupci su prepoznali Teglu te je od prvotne ideje nastao brend koji može parirati i onim poznatijim.

Naime, Mostarci su prepoznali kvalitetu i ljubav koju Đorđevska ulaže u svaku teglicu, a upravo to je ono što Teglu izdvaja od brojnih drugih namaza koje građani mogu naći na policama supermarketa.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Upoznajte Teglu, brend Mostarke Martine Đorđevske 
Kopirati
Drag cursor here to close