Inspiracija

Znate li što je tchotchke? Ovaj trend u svijetu interijera zavladao je Instagramom

Zahvaljujući trendu tchotchke sve je dopušteno, poput kombiniranja suvenira s vašeg ljetnog odmora u kombinaciji s mirisnim svijećama, poredanih na lijepom vintage pladnju s buvljaka.
Lifestyle / Flash | 11. 09. 2020. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tchotchke je dekorativni trend koji biste ove godine definitivno trebali usvojiti, no što točno predstavlja i kako se izgovara? Pojam izvorno potječe od njujorških židova koji su njiime opisivale svoje omiljene komade nakita.

Dekorativni trend tchotchke ove godine već je osvojio naklonost brojnih ljubitelja interijera diljem svijeta, a označava sve one male ukrasne predmete bez dodane funkcionalne vrijednosti. Bilo da je riječ o svijećama, vazama, malim skultpurama ili jastucima, trend tchotchke nesumnjivo će se posebno isticati u vašem životnom prostoru, a ujedno nagoviještava kraj dominacije minimalizma u interijerima.

 
 
 
View this post on Instagram

A sight that never gets old #homedecor #thriftedfinds #apartmentdecor #vintageart #colorfuldecor #eclecticdecor #eclectichome

A post shared by Lil Space Living (@lilspaceliving) on

Zahvaljujući trendu tchotchke sve je dopušteno, poput kombiniranja suvenira s vašeg ljetnog odmora u kombinaciji s mirisnim svijećama, poredanih na lijepom vintage pladnju s buvljaka. Ovaj trend nikako nije predviljiv i dosadan, a njegova glavna krilatica glasi 'više je više'.

Kako svom domu u nekoliko koraka podariti tipični tchotchke karakter, saznajte u nastavku.

Previše dekorativnih elemenata definitivno se ne nalazi u opisu trenda tchotchke. Ne možete se odlučiti između tri svijeće? Nema problema, svi mogu ostati na vašem stoliću ili polici. Isto se, naravno, odnosi na različite skulpture i vaze – predmete koji vam gode ostavite i s lakoćom kombinirajte.

Slaganje i grupiranje dekorativnih elemenata u prostoru je dopušteno ili čak poželjno. Bilo da je riječ o nekoliko knjiga poslaganih na stoliću jedna iznad druge ili nekoliko vaza na pladnju. Što je stolić u dnevnom boravku puniji, više toga možete otkriti, a sve dok još uvijek na njega možete odložiti svoju omiljenu šalicu, trend tchotchke u potpunosti ste usavršili.

Udobnost je prijeko potrebna i jedna od glavnih karakteristika ovog trenda koji je zavladao svijetom interijera. Mnoštvo ukrasnih jastuka, pokrivača, tepiha ili čak prostirki od umjetnih materijala koji imitiraju kožu ovce za posebno ugodne večeri na kauču.

Ako ste pažljivo pratili profile svjetskih ljubitelja interijera na Instagramu, do sada ste se vjerojatno upoznali s terminom shelfie koji označava fotografije maštovito uređenih polica s ukrasnim elementima stvorenim za fotografiranje. U tchotchke stilu police su još uzbudljivije i krase ih brojni drugi predmeta osim knjiga. Bilo da je riječ o vazama, pampas travi, malim svjetiljkama, skulpturama, okvirima za slike – mašti uistinu nema kraja, piše tportal.

Kopirati
Drag cursor here to close