Planinarski dom Kruzi

Završili su XXIII. Dani planinara na Cincaru

U organizaciji Planinarskog saveza Herceg-Bosne i Planinarskog društva “Cincar” iz Livna od petka do nedjelje održani su XXIII. Dani planinara u Planinarskom domu Kruzi na Cincaru.
Lifestyle / Flash | 18. 08. 2019. u 21:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Planinarskog saveza Herceg-Bosne i Planinarskog društva “Cincar” iz Livna od petka do nedjelje održani su XXIII. Dani planinara u Planinarskom domu Kruzi na Cincaru.

Kako je uime organizatora za Fenu kazao Branko Knežević, povodom jubilarne 90-te godišnjice osnivanja Planinarskog društva “Cincar”, na visoravni Kruzi gdje se nalazi Planinarski dom i poznato obitavalište divljih konja okupilo se oko 300 planinara iz BiH, Hrvatske i Slovenije.

Planinarenje je, kaže Knežević, započelo u subotu sa tri kružne ture i različitim pravcima, s tim da je prva išla od Planinarskog doma do planinskog vrha Cincara, druga na Gagića gredu, a treća od Planinarskog doma do Begovače u potragu za divljim konjima.

Isti dan u večernjim satima održana je svečanost otvaranje Dana planinara sa sastankom i domjenkom za predstavnike društava i saveza.

U nedjelju, drugi dan planinarenja, ističe Knežević, odrađene su dvije tura, i to prva od Planinarskog doma Kruzi prema Cincaru, a druga prema Begovači, također u potrazi za divljim konjima, s tim da su u poslijepodnevnim satima održana rekreativno-zabavna natjecanja te pripreme za odlazak s planine.

U sklopu Dana planinara, uz sportska natjecanja upriličena je i prezentacija projektnog tima UNDP-a, koji su predstavili projekt “Via Dinarica”.

Prije samog kraja i zatvaranja Dana planinara upriličena je dodjela priznanja pobjednicima natjecanja i zahvalnica za sudjelovanje svim planinarskim društvima i savezima a, po riječima Kneževića, bila je to prigoda i da se najstarijem planinaru, članu Planinarskog društva Prenj - Mostar, 93 - godišnjem Ivanu Karačiću uruči posebna zahvalnica.

Kopirati
Drag cursor here to close