Natjecanje

Goraždanski planinari predstavljaju BiH u Moldaviji

Goraždani u Moldaviju putuju 20. kolovoza, a prvenstvo traje sedam dana.
Sport / Ostali sportovi | 15. 08. 2019. u 15:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Planinarskog kluba (PK) "Goražde-Maglić'' predstavljat će BiH na Međunarodnom orijentiring prvenstvu jugoistočne Europe koje će sljedećeg tjedna biti održano u Moldaviji.

Opravdanje povjerenja

Među osam članova PK "Goražde - Maglić'' koji putuju na natjecanje je i mladi Edvin Polovina.

''To je velika odgovornost prije svega da predstavljamo našu državu. Drago mi je da je našem klubu Planinarski savez ukazao to povjerenje, a mi ćemo to nastojati opravdati. Vježbamo, treniramo što se tiče karte i kondicije'', kaže Polovina.

Odlasku u Moldaviju raduje se i njegov klupski kolega Nerim Odžaković.

''Veliki je to uspjeh za nas mlade zahvaljujući rezultatima koje smo do sada postigli. Pripremamo se svakodnevno i nadamo se dobrim rezultatima u Moldaviji'', kazao je.

Po riječima predsjednika kluba Zajka Šovšića, riječ je o jednom od najznačajnijih natjecanja na kojem će sudjelovati više od 600 planinara iz 20 zemalja.

''Orijentiring savez BIH odlučio je da ove godine BiH na Međunarodnom orijentiring prvenstvu jugoistočne Europe u Moldaviji predstavljaju članovi PK "Goražde-Maglić". Takva odluka uslijedila je nakon sjajnih rezultata naših planinara na proteklim natjecanjima. Velika je to odgovornost, ali i čast za naš klub i zaista ćemo se potruditi da opravdamo to povjerenje i predstavimo naš grad i državu na najbolji način'', kaže Šovšić.

Novac

Dodaje da se Goraždani ovih dana vrijedno pripremaju za natjecanje.

''Za odlazak i sudjelovanje naših planinara na ovom natjecanju potrebno je osigurati oko 9 000 KM. Uplatili smo kotizaciju, jer kada se unaprijed uplati ima popust. Savez je za nas rezervirao smještaj a uz pomoć saveza i kluba za prijevoz smo osigurali oko 6.000 KM. Nedostaje nam još sredstava kako bismo nabavili i adekatnu opremu za natjecanje. Nadamo se podršci, a na natjecanju ćemo imati pet natjecatelja u juniorskoj i dva u seniorskoj konkurenciji'', kaže predsjednik PK "Goražde – Maglić''.

BiH će na Međunarodnom orijentiring prvenstvu jugoistočne Europe u Moldaviji (Kišnjev) predstavljati mladi članovi PK "Maglić – Goražde'' Edvin Polovina, Hamza Hubanić, Faruk Uglješa, Aldin Đozo i Nerim Odžaković. Na prvenstvu će u Open natjecanju nastupiti i iskusni planinari-alpinisti Fahrudin Hasović i Michael Szameto.

Goraždani u Moldaviju putuju 20. kolovoza, a prvenstvo traje sedam dana.

Kopirati
Drag cursor here to close