Stanko Barić Bara

Zanimljiv životni put: Čapljinac od konduktera, preko DJ-a i kuhara, do televizijske zvijezde

Deset godina je radio kao kondukter u vozu na relaciji Ploče-Beograd, gdje je, kaže, završio tri životna fakulteta i stekao veliko iskustvo. Radio je i kao disk džokej.
Lifestyle / Flash | 26. 11. 2021. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanko Barić Bara Čapljinac je sa zanimljivom životnom pričom. Rođen je u Doboju, živio u Maglaju, a na kraju skrasio se u Hercegovini. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Čapljini, studirao je pravo, a prvu godinu dao u roku. Deset godina je radio kao kondukter u vozu na relaciji Ploče-Beograd, gdje je, kaže, završio tri životna fakulteta i stekao veliko iskustvo. Radio je i kao disk džokej.

''Dugo godina sam bio disk džokej i dan danas imam veliku kolekciju gramofonskih ploča. Išao sam i po moru, u najviše radio u Čapljini i okolnim mjestima, zavisno od manifestacije, u Mostaru, Ljubuškom... Bavio sam se i glumom, imao sam jako dobre učitelje. Jedan od prvih je bio Ante Vican, pa Zdenko Jelić. Kuhanje je došlo na kraju. Prije rata sam imao neke trgovine, a onda je sve otišlo k vragu. Kasnije sam se počeo baviti trgovinom ribe, snabdijevao sam ribom Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Beograd... Jedan sam od rijetkih koji je 1995. godine imao ribarnicu u Trebinju '', kaže Stanko Barić.

Kuharska emisija

Gledatelji u BiH ovog karizmatičnog 62- godišnjaka sada imaju priliku da gledaju na televiziji OBN, gdje uređuje i vodi svoju kuharsku emisiju „Kamen, krš i maslina“, koja se emitira subotom u 21 sat.

- Najvećim dijelom emisiju snimamo u Hercegovini. Ideja je davno postojala, predlagao sam OBN –u emisiju dok sam još bio mlađi. Inače, surađujemo jako dugo, ja sam radio prvu emisiju „Sto za 4“. Sada me svi stalno zovu, moram stalno da punim telefon, nisam ja navikao na ovo. Medijsku karijeru sam mogao napraviti, ali sam sad već u godinama, valja to upratiti – govori kuhar.

Prisjetio se i kako se počeo baviti kuhanjem.

- Prije nisam znao ni jaje skuhati, a kada mi je pukao biznis sa ribom, to me ponukalo da krenem. Na Hvaru sam ispekao i kulinarski zanat od Barbe Ive. Šest godina sam bio šef kuhinje u Studentskom domu u Mostaru, ali i u puno hotela i restorana isto tako – nastavlja Stanko.

Zanimljivi gosti

Njegova autorska emisija u prvi plan stavlja osobu, a njegovi gosti su iz različitih sfera društvenog života.
- Imat ćemo emisiju sa slikarima, pa emisije posvećene muzici - sevdalinci, pa rock'n'rollu, bećarcu, tamburašima. Prvi put radim ovako nešto i to mi je strano. Planiram uraditi i jednu emisiju humanitarnog karaktera, gdje ćemo uključiti djecu sa posebnim potrebama iz Sarajeva, Tuzle, Mostara, Banja Luke, Čitluka i ostalih mjesta, da se i oni druže i kuhaju. Volio bih da se djeca okupljaju svake godine u drugom gradu, da to preraste u neku manifestaciju, što bi sigurno usrećilo njihove roditelje – kaže na kraju Barić.

Kopirati
Drag cursor here to close