Ne isprobavajte kući

Zbog kulinarskih savjeta s TikToka završila u bolnici

Ne pokušavajte ovu metodu pripreme jaja!
Vijesti / Crna Kronika | 26. 04. 2021. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije mjesec dana na mega popularnoj društvenoj mreži, TikTok, osvanuo je još jedan od mnogobrojnih trikova za kućanstvo, odnosno kuhanje - priprema poširanih jaja u mikrovalnoj pećnici.

Jaje se treba razbiti u toplu vodu u šalici, dodaje se žlica octa i zatim se grije 40-60 sekundi u mikrovalnoj.

Metodu je, kao i mnoštvo ljudi, isprobala Aine Lynch iz Britanije. Ona ju je vidjela na televiziji, a nakon što je voditeljica to uspješno izvela, Aine je odlučila isprobati isto - i završila u bolnici.

Naime, jaje je eksplodiralo kada je vadila šalicu iz mikrovalne i voda ju je poprskala po licu, vratu i prsima!

Na sreću, u blizini je bio suprug koji ju je odmah zalio hladnom vodom i odveo u bolnicu, piše vecernji.hr.

''Naučila sam lekciju da ne bih trebala slijediti trikove poput ovog. Proći će još neko vrijeme prije nego budem ponovno svoja i samo se nadam da mi neće ostati trajni ožiljci. Loše mi je čim pomislim da sam mogla držati dijete u rukama. Budite oprezni'', poručila je svima Lynch putem svog Facebook profila.

Inače, jaje može eksplodirati jer se grijanjem žumanjak širi, ali ga drži opna koja, u određenim uvjetima, može puknuti. Kako bi se to spriječilo, može se probušiti opna žumanjka prije nego se jaje stavlja u mikrovalnu.

Well yesterday’s lesson was not poach eggs in the microwave! I saw a hack on loose women and it’s fair to say it was an...

Objavljuje Áine LynchNedjelja, 18. travnja 2021.
Kopirati
Drag cursor here to close