Humanitarni festival

Zabavite se i pomozite - 'Gledaj srcem' počinje večeras u Mostaru

Humanitarni festival ''Gledaj srcem'' po prvi puta u Mostaru ovoga ljeta. Održat će se 18. i 19. srpnja 2023. godine na lokaciji Kampus Sveučilišta u Mostaru. Festival je posvećen ljubavi, humanosti i očuvanju predivne baštine.
Lifestyle / Flash | 18. 07. 2023. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Humanitarni festival Gledaj srcem po prvi puta u Mostaru

Večeri dobre zabave, prisjećanja starih običaja i stvaranja novih započet će večeras na ljetnom humanitarnom festivalu 'Gledaj srcem', gdje sve naše sugrađane očekuje bogat zabavni program.

Na Kampusu Sveučilišta u Mostaru 18. i 19. srpnja održat će se prvi humanitarni ljetni festival "Gledaj srcem" na kojem građane očekuje bogat kulturno-zabavni program.

Festival posvećen humanosti

Festival je posvećen ljubavi, humanosti i očuvanju baštine, a koncipiran je na dvije različite večeri. Prva večer, 18. srpnja, posvećena je hercegovačkim običajima i tradiciji, a druga, 19. srpnja, najmlađima.

''Prva večer rezervirana je za nastupe folklornih društava. Izvodit će se poznate hercegovačke pjesme, a nastupit će klape, 'Sinovi Hercegovine', kao i Ivan Mijić, Galeb bend i Anita Šunjić'', rekla je za Bljesak.info Mateja Lovrić, voditeljica Udruge "Gledaj srcem" koja i organizira ovaj festival, zajedno s Nives Mikulić.

Drugu večer posebno će se zabaviti mališani, poručuje Mateja.

''Drugu večer održat će se prvi ljetni karneval u Mostaru. Večer je posvećena djeci, imamo mini disko i iza toga dva benda iz Mostar rock school, a onda sviraju Anita Šunjić, Josip Drinovac i Leo Lasić'', kaže Mateja.

Matura za pet

Mateja je radila samostalno sedam godina pomažući potrebitima, a sve je krenulo od mature za pet.

''Ja sam po zanimanju frizerka. Cilj mi je bio da počastim par maturantica frizurom, jer znam koliko je mojim roditeljima bilo teško mene opremiti jer nas je bilo četvero djece. Pa su se javile kolegice kozmetičarke da će počastiti šminkanje, pa klijentice su dale haljine i tako je sve počelo.

Prve godine za najvažniju noć srednjoškolki, pripremile su stotinu maturantica, a svake godine bilo ih je sve više i više i to s područja cijele BiH.

''Nekako sam se pronašla u tome i to gledam kao svoj životni poziv, jer me ispunjava. Koliko god da je teško i iscrpljuje pronašla sam se u tome. Volim to raditi'', rekla je Mateja
Od želje da obraduje maturantice, Mateja i njene kolegice, postale su udruga, koja zaista čini promjene u društvu.

Zabavite se i pomozite

Nakon mature za pet, javljali su se ljudi za pomoć, pa su se 'nadovezali' odjeća, obuća, hrana i higijena.

''Zadnje četiri godine radimo sve. Od pelena do opremanja trudnica, starih i nemoćnih, radimo paketiće pred Božić i svaki drugi blagdan, preko ljeta ih vodimo na bazene…'', kaže Mateja.

Festival Hrabro srce, Mateja organizira s Nives Mikulić, koja je ranije organizirala dva sajma 'Hrabro srce', a zaradu od prodaje ravnomjerno će podijeliti svima kojima su i ranije pomagali.

U nadi da se pomogne onima kojima je to potrebno te da se svi dobro zabave, članice udruge 'Gledaj srcem', pozivaju sve na ovaj humanitarni koncert.

Kopirati
Drag cursor here to close