Split, Brač, Hvar i Vis

Za ovogodišnju Ultru već prodano 120 tisuća ulaznica

Ultru će ove godine u Splitu otvoriti DJ Vanillaz, a u tom će gradu taj festival održavati 6., 7. i 8. srpnja.
Lifestyle / Flash | 09. 05. 2018. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ultra Europe Festival 2018., koji će se od 5. do 11. srpnja šesti put održati u Splitu, na Braču, Hvaru i Visu, okupit će više od 180 tisuća posjetitelja iz 150 zemalja, a do danas je već prodano oko 120 tisuća ulaznica, objavljeno je na konferenciji za novinare u srijedu Splitu.

Direktor tvrtke MPG Live, koja je ekskluzivni nositelj licencije festivala, Joe Bašić rekao je u ime organizatora da bi se uskoro - nastavi li se sadašnji trend prodaje karata - uskoro mogle prodati sve ulaznice na Poljudu. Kako je rekao, nešto manje od 70 posto gostiju koji posjete Split tijekom Ultra Europe Festivala čine to zbog tog događaja.
 
"Želimo postati najveći festival, a za to nam treba 180 tisuća posjetitelja. U prvih pet godina imali smo oko 700 tisuća posjetitelja iz 140 zemalja svijeta, a samo prošle godine za vrijeme Ultre zabilježena je potrošnja od pola milijarde kuna. Produžili smo boravak gostiju s početnih godina 3,5 dana na 6,4 dana. Ove godine ćemo imati dosad najbogatiji program u kojem će biti 10 pozornica i 300 izvođača. Ove godine će prvi put nastupiti hrvatski DJ-evi", najavio je Bašić.
 
Novosti šestoga najvećega svjetskog festivala elektroničke glazbe su i tri Countdown partyja koji će se, osim u Splitu, održati u Zagrebu i Dubrovniku, a ove će se godine održati regata i na Braču.
 
Ultru će ove godine u Splitu otvoriti DJ Vanillaz, a u tom će gradu taj festival održavati 6., 7. i 8. srpnja.
 
Gradonačelnik Andro Krstulović Opara podsjetio je kako je prije deset mjeseci Ultra bila upitna jer nije imala potporu - Grad nije imao proračun i nije bilo Gradskog vijeća - no taj je festival, istaknuo je, spašen najviše zahvaljujući organizatoru Jou Bašiću, koji je, kao je rekao, podmetnuo leđa.

 "Sljedećih pet godina zaista možemo biti mirni jer je Bašić baš sve dobro posložio. Do ovog današnjeg rezultata doveo ga je kvalitetan rad i izuzetna organiziranost odgovornih ljudi", rekao je gradonačelnik Krstulović Opara.

 Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić rekao je da su nakon prošlogodišnje Ultre izradili studiju koju je naručilo Ministarstvo turizma te da je i Vlada prepoznala tu manifestaciju koja je od strateške važnosti za turizam, ukupno domaće gospodarstvo i promociju zemlje kao turističke destinacije.
 
Studija je pokazala da je financijski efekt Ultre preko pola milijarde kuna prihoda, potrošnje više od 280 milijuna izravnog utjecaja na BDP i više od 25 milijuna eura vrijednosti marketinške promocije i aktivnosti koje se vezuju na promociju Ultre koja promovira našu zemlju i turizam na globalnom turističkom tržištu. Sve su to činjenice koje potkrepljuju taj festival kao jednu od strateških manifestacija koju Hrvatska treba", rekao je Staničić.

 Ultra Europe Festival postao je glavni dio ljetnih događaja u Splitu i u Dalmaciji, ocijenila je direktorica gradske Turističke zajednice Alijana Vukšić, ističući kako je prosjek boravka gostiju na Ultri produžen na gotovo sedam dana. 

Prve godine kad je održana Ultra grad je imao 16 tisuća postelja, a prošle godine 33 tisuće, rekla je, dodajući kako su na temelju ankete među gostima zaključili da se oni koji u Split dolaze radi Ultre ponovno vraćaju u taj grad.

"Mi ćemo uvijek podržavati ovu manifestaciju zbog gostiju, ali i zbog građana Splita. Ona daje vrijednost turističkim proizvodima, a i visoko nas je upisala na kartu poželjnih destinacija", istaknula je Vukšić.

Direktor Županijske turističke zajednice Joško Stella rekao je da su u viziju Ultre  vjerovali još 2013. godine te kako danas vide u što se to pretvorilo, a podupirat će i dalje taj festival koji gradu i županiji radi odličan marketing.
Kopirati
Drag cursor here to close