Tek smo počeli

Prva noć Ultra Europe: Privedeno 126 osoba zbog droge

Vijesti / Flash | 15. 07. 2017. u 09:19 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva noć Ultra Europe Festivala protekla je mirno, nije zabilježen ni jedan incident, vatrogasci nisu imali intervencija, no 21 osoba je zatražila liječničku pomoć, a policija privela 126 osoba zbog droge, doznaje se od hitnih službi.

Kao i prethodnih godina Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije je osigurao pet timova koji su bili na stadionu i u neposrednoj blizini njega.

"Noćas smo imali 21 intervenciju, a devet pacijenata prebačeno je na hitne prijeme. Uglavnom se radilo o intoksikaciji, odnosno velikoj konzumaciji alkohola i droga, te manje ozljede i slično", kazao je dr. Dubravko Šola.

Prije, za vrijeme i tijekom javnog okupljanja "Ultra Europe 2017" policija nije zabilježila značajnije sigurnosne događaje, narušavanja javnog reda i mira ili pak ugrožavanje sigurnosti građana i oštećenja imovine. Zbog zakona o suzbijanju zlouporabe droge privedeno je 126 osoba među kojima su osim hrvatskih državljana bili i državljani Irske, Australije, Kanade, Češke Velike Britanije, Saudijske Arabije, Švedske, Slovenije i Španjolske.

"Evidentirali smo ukupno sedam kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i 13 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Tijekom postupanja policijski službenici zaplijenili su ukupno 562 komada ecstasyja, 152,2 grama marihuane, 13,31 grama kokaina, 11,45 grama amfetamina, 32,28 grama MDMA, 1,04 grama LSD-a i 0,85 grama hašiša", kazala je za Hinu Ana Čepić iz splitske policije.

Iako su na stadionu Poljud sinoć dežurali i splitski vatrogasci, njih 18 sa tri vatrogasna vozila, a u pripravnosti je u postaji još bilo 20 gasitelja, nisu imali posla, barem što se Ultra Europe Festivala tiče.

Drugim danom festivala večeras se nastavlja Ultra koja će u Splitu trajati do nedjelje nakon čega tri dana "odlazi" na Brač, Hvar i Vis.

Kopirati
Drag cursor here to close