AZEA

Wizz Air se pridružuje savezu europske komisije za zrakoplovstvo s nula emisija

Wizz Air se 14. studenog pridružio javnim i privatnim partnerima na Generalnoj skupštini čiji je domaćin bio EUROCONTROL, a predvodi Generalni direktorat za obrambenu industriju i svemir (DEFIS) Europske komisije.
Lifestyle / Flash | 16. 11. 2022. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wizz Air, europska najbrže rastuća i ekološki najodrživija aviokompanija na globalnoj razini, sa zadovoljstvom objavljuje da se pridružila Alijansi za avijaciju bez emisija (AZEA), dobrovoljnoj inicijativi koju je pokrenula Europska komisija kako bi napravila put održivim avionima sljedeće generacije. Wizz Air se 14. studenog pridružio javnim i privatnim partnerima na Generalnoj skupštini čiji je domaćin bio EUROCONTROL, a predvodi Generalni direktorat za obrambenu industriju i svemir (DEFIS) Europske komisije.

Wizz Air se pridružuje AZEA-i zajedno s nizom javnih i privatnih sudionika u avijaciji, ujedinjenih zajedničkom misijom dekarbonizacije industrije omogućavanjem uspješne komercijalizacije vodoničnih i električnih aviona. Da bi se to postiglo, članovi AZEA će zajedno raditi na identifikaciji prepreka za unapređenje aviona s nultom emisijom, uspostaviti preporuke i mapu puta za njihovo rješavanje i promovirati investicijske projekte.

Unutar AZEA-e, Wizz Air će dijeliti informacije s članovima o očekivanim izazovima i rješenjima za postizanje aviona s nultom emisijom iz perspektive ultra niskobudžetnog prijevoznika. Ultra niskobudžetni avio prijevoznici su u dobroj poziciji da predvode tranziciju ka održivijoj avio industriji s obzirom na njihovu veliku gustoću sjedišta i faktor opterećenja, nisku potrošnju goriva i modernu i tehnološki vođenu flotu, što dovodi do znatno nižeg ugljičnog otiska po putničkom kilometru u odnosu na druge aviokompanije. Sudjelovanje na sastancima AZEA-e pružit će Wizz Air-u mnogo dublje razumijevanje o tome kako bi rad aviona sa nultom emisijom ugljika mogao pozitivno uticati na budući poslovni model aviokompanije, i na kraju, eliminirati klimatski utjecaj ovog sektora.

Pridruživanje AZEA je dodatna demonstracija Wizz Air-ove stalne posvećenosti održivosti i podržava njegov cilj da smanji intenzitet emisije ugljika po putničkom kilometru za 25% do 2030. Najnovija tehnologija, kao što je vodonik, igrat će ključnu ulogu u unapređenju Wizz Air-ove dugotrajne trajne strategije održivosti.

Johan Eidhagen, šef odjela za ljudske resurse Wizz Air-a, rekao je: „Drago nam je što smo se pridružili AZEA-i i radujemo se radu s njenim članovima kako bismo surađivali na tekućim istraživanjima i razvoju potrebnim za operacije vodoničnih aviona. Imperativ je da se svi akteri u ekosistemu zrakoplovstva, od aviokompanija i aerodroma do regulatora i dobavljača goriva, koordiniraju kako bi osigurali da je infrastruktura spremna za primjenu ove tehnologije u velikim razmjerima. U Wizz Airu ostajemo ambiciozni u našoj strategiji održivosti i posvećeni smo ulaganju u najsuvremeniju tehnologiju, utirući put održivijem zračnom prometu. Mi jesmo i nastavit ćemo biti najzeleniji izbor letenja.”

Kopirati
Drag cursor here to close