Niskotarifne kompanije

Sarajevo: WizzAir odlazi da bi došao RyanAir?

Najviše se spominje mogućnost da bi Ryanair mogao otvoriti linije iz Sarajeva ka europskim destinacijama.
Gospodarstvo / Posao | 11. 10. 2022. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je WizzAir odlučio zatvoriti bazu u Sarajevu i ukinuti veliki broj linija, u javnosti su se pojavile informacije da bi druge niskotarifne aviokompanije mogle prometovati sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Najviše se spominje mogućnost da bi Ryanair mogao otvoriti linije iz Sarajeva ka europskim destinacijama.

Ryanairov direktor razvoja ruta Ray Kelliher u medijskim izjavama je priopćio da se raduju rastu u Bosni i Hercegovini u nadolazećim godinama i mogućnosti da najave više novih destinacija za sljedeće ljeto.

N1 je kontaktirao Međunarodni aerodrom Sarajevo s ciljem da saznamo da li će Ryanair prometovati sa sarajevskog aerodroma iz kojeg su odgovorili:

''Poštujući poslovnu politiku naših partnera, u ovom trenutku možemo potvrditi da pregovaramo sa više aviokompanija. Kao i do sada, javnost će o svemu biti pravovremeno informirana''.

Ryanair iz BiH leti sa aerodroma u Banja Luci i Tuzli ka destinacijama u nekoliko europskih država.

Podsjećamo, odlazak zatvaranje baze WizzAira u Sarajevu iskoristila je i AirSerbia koja je priopćila će osigurati odgovarajuće kapacitete i posebne cijene da bi se svi putnici čiji su planovi za putovanje sada djelomično ili potpuno ugroženi brzo i udobno prevezli do svojih krajnjih destinacija, preko Beograda.

Kopirati
Drag cursor here to close