Stabilno

Vremenska prognoza za naredna dva tjedna

U periodu od 13. do 17. siječnja očekuje se nastavak stabilnih vremenskih prilika. Temperature zraka bit će nešto veće u odnosu na prethodni tjedan.
Lifestyle / Flash | 06. 01. 2020. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama u tjednu koji je pred nama nad Bosnom i Hercegovinom prostirat će se polje visokog zračnog tlaka. Preovladavat će stabilno i sunčano vrijeme, priopćeno je u srednjoročnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Obilne padaline nisu najavljene.

Kako je priopćeno, nešto više oblaka očekuje se u Krajini i na krajnjem sjeveru. Magla je izgledna u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni. Jutra će biti hladna sa jakim mrazom.

''Jutarnje temperature zraka kretat će se od -11°C do -5°C u Bosni, u Hercegovini od 0°C do 3°C. Najviše dnevne temperature varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu zemlje od 6 do 11 °C.

U periodu od 13. do 17. siječnja očekuje se nastavak stabilnih vremenskih prilika. Temperature zraka bit će nešto veće u odnosu na prethodni tjedan. Mraz nije isključen samo na visoravnima i visokim planinama. Pred kraj prognoziranog perioda moguć je snijeg u Bosni.

Jutarnje temperature zraka varirat će između -2°C i 3°C u Bosni, na jugu zemlje oko 6°C. Maksimalne temperature u Bosni do 8°C i u Hercegovini do 14°C'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close