''Think pink – zajedno smo jedno''

"Vratila sam se živote" posvećena je ženama oboljelim od metastatskog karcinoma dojke

Službena pjesma je obrada antologijske pjesme ''Vratio sam se živote'' čiji je autor Zlatan Fazlić Fazla, a otpjevao je simbol grada Sarajeva, pokojni Kemal Monteno.
Lifestyle / Flash | 26. 04. 2022. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacija ''Think pink – zajedno smo jedno'' pokrenula je sveobuhvatnu kampanju o metastatskom karcinomu dojke ''Vratila sam se živote'' koja je ozvaničena današnjim skupom u Gradskoj Vijećnici Sarajevo.

Prvi put u Bosni i Hercegovini na ovaj način govorit će se o sigurno najtežoj dijagnozi koju liječnici priopće pacijentu.

Cilj je informirati žene o bolesti, ali i ohrabriti da ona ne znači kraj života, te ih osnažiti kako bi se u procesu liječenja čuo njihov glas i potrebe.

Službena pjesma je obrada antologijske pjesme ''Vratio sam se živote'' čiji je autor Zlatan Fazlić Fazla, a otpjevao je simbol grada Sarajeva, pokojni Kemal Monteno.

''Ovom prilikom izražavamo duboku zahvalnost Fazli za ustupanje prava da ovu numeru, u novom, prilagođenom aranžmanu, koristimo kao oficijelnu pjesmu kampanje. Aranžman je radio glazbeni producent Dino Šukalo, a izvode je: Nermin Puškar, Marija Šestić, Josip Palameta, Džejla Ramović, Berin Buturović i Magdalena Bogić'', navedeno je u prioćenju za javnost.

Video: Vratio sam se živote ...

Pravovremena informacija, podrška, ali i optimizam je ono što se želi pružiti pacijenticama i njihovim obiteljima. Kroz, između ostalog, svjedočanstva žena koje žive sa metastatskim karcinomom, razgovore sa stručnjacima, edukativne sadržaje koji su dostupni na web stranici www.vratilasamsezivote.ba

Cilj kampanje je informirati žene o bolesti, ohrabriti ih da ona nije kraj, te ih osnažiti kako bi se u procesu liječenja čuo njihov glas i potrebe.

''Kroz sav naš dosadašnji rad i akcije se, nadamo se, prepoznala naša fokusiranost i intencija pomoći oboljelim ženama i želja podizanja svijesti društva o bolesti. Kroz kampanju 'Vratila sam se živote', će se o metastatskom karcinomu dojke u BiH, prvi put govoriti na ovakav način. To je, inače, najteža dijagnoza koju ljekar može saopćiti pacijentu, te smo kroz brojne razgovore sa oboljelim ženama prepoznali potrebu nove konkretne akcije'', ističe Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije ''Think pink – zajedno smo jedno''.

Opće poznato je da je u svim teškim životnim situacijama i borbama – najvažnija podrška, prvenstveno, najbližih, a potom i šire društvene zajednice.  Zato je iznimno važno reći i pokazati … da nisu same!

Kopirati
Drag cursor here to close