Kontraverze

Udala se japanska princeza Mako, i izgubila kraljevsku titulu

Japanska televizija prikazala je Mako kako napušta Akasakinu carsku rezidenciju u Tokiju i oprašta se od obitelji, klanja se roditeljima i grli sestru.
Lifestyle / Flash | 26. 10. 2021. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Princeza Mako, nećakinja japanskog cara, udala se u utorak nakon godina kontroverzi oko svoje zajednice sa zaručnikom Keiom Komurom, ali je i odustala od tradicionalnih obreda i značajne financijske naknade, prenosi Hina.

Japanska televizija prikazala je Mako kako napušta Akasakinu carsku rezidenciju u Tokiju i oprašta se od obitelji, klanja se roditeljima i grli sestru. Carska institucija je ranije ovog mjeseca pojasnila da se ceremonija vjenčanja, banket prijema i drugi rituali neće održati i da se paušalni iznos koji se obično daje ženama iz carskog kućanstva koje se udaju za pučane, a koji iznosi 1,2 milijuna eura, ne odobrava.

Nećakinja cara Naruhita, koja je ovog vikenda napunila 30 godina, izgubila je svoju kraljevsku titulu kada su ona i Kei Komuro registrirali svoj brak, što je uobičajena situacija za žene iz loze, ali ona je prva u povijesti poslijeratnog Japana kojoj je uskraćena odšteta.

Kći mlađeg brata cara Naruhita pretrpjela je godine kritika i odugovlačenja oko svog plana za brak s također 30-godišnjim Keiom Komurom, koji je napadnut zbog navoda da je njezina majka posudila novac od bivšeg zaručnika i da mu nije htjela vratiti.

Ova svađa, koja još uvijek nije riješena, izazvala je skandal u Japanu, gdje se očekuje besprijekorno ponašanje članova carske obitelji. Vjenčanje je tada bilo odgođeno, a Kei Komuro se 2018. preselio u Sjedinjene Države kako bi nastavio studij prava.

Kopirati
Drag cursor here to close