Sunčani most

U Livnu započinje s radom multietnički dječji vrtić

Lifestyle / Flash | 13. 09. 2016. u 16:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskoro će u Livnu započeti s radom inkluzivni i multietnički Dječji vrtić "Sunčani most Livno", kojeg u suradnji s Općinom, otvara austrijska nevladina i neprofitna organizacija Diakoniewerk.

Vrtić će moći primiti 40 djece u dobi od 3 godine do polaska u školu koja će biti raspoređena u dvije skupine, s tim da će se unutar skupina primiti dvoje djece s poteškoćama u razvoju.

Spomenuta austrijska nevladina organizacija je također osigurala sredstva za besplatan boravak u vrtiću za sedmero djece iz socijalno ugroženih obitelji, a što se tiče prehrane isključivo će se koristiti zdrave namirnice, koje će se djeci posluživati u tri obroka dnevno. Isto tako, djeca će boraviti u potpuno obnovljenim prostorijama, opremljenim namještajem i igračkama rađenim od isključivo prirodnih materijala.

''Multietničkim pristupom želimo djeci približiti i upoznati ih s običajima i vrijednostima njihovih sugrađana, dok inkluzivnim principom nastojimo kod djece razvijati osjećaj empatije i pomoći potrebitima, a djeci s poteškoćama okruženje u kojem će maksimalno razvijati svoje mogućnosti'', ističu iz Dječjeg vrtića "Sunčani most Livno".

Kopirati
Drag cursor here to close