Revitalizacija pruge

U četvrtak završni događaj projekta 'Bicikliranjem kroz povijest'

Lifestyle / Flash | 12. 12. 2016. u 15:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završni promotivni događaj projekta "Bicikliranjem kroz povijest – Revitalizacija stare uskotračne pruge "Ćiro" održat će se u četvrtak, 15. prosinca, u Zavali kod Ravnog.

Završni događaj će biti održan u prostorijama Uprave Javnog poduzeća "Vjetrenica-Popovo polje" d.o.o. Ravno, s početkom u 11 sati, prenosi Fena.

Inače, riječ je o projektu koji  sufinancira Europska unija kroz Program prekogranične suradnje: Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013, IPA komponenta II.



Vrijednost projekta iznosi 643.266,42 eura, od čega Europska unija sufinancira 539.376.45 eura (296.396,47 eura za BiH i 242.979,98 eura za RH), odnosno  83,78 posto od ukupne vrijednosti projekta.

Projekt je trajao 24 mjeseca i provodio se na području Hercegovine, u općinama Mostar, Čapljina, Neum, Ravno i Trebinje te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u općini Konavle (Republika Hrvatska).

Nositelji projekta su Javno poduzeće ‘’Vjetrenica’’ Popovo polje (Bosna i Hercegovina) i Općina Konavle (Republika Hrvatska), dok su partneri u projektu Regionalna razvojna agencija REDAH, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bike", Turistička zajednica Općine Konavle, Turistička organizacija Opštine Trebinje te općine Čapljina, Ravno i Neum.

Kako je priopćeno iz REDAH-a, opći cilj projekta bio je doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine kroz razvoj nove zajedničke turističke ponude – biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom ‘’Ćiro’’.

Kopirati
Drag cursor here to close