Dan bez automobila

Tko je spreman za Mostarsku biciklijadu?

Biciklirajmo ulicama grada Mostara, pokažimo da nas ima i ukažimo na važnost korištenja alternativnih sredstava prijevoza i zdravog načina življenja - kazali su organizatori.
Lifestyle / Flash | 15. 09. 2021. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski savez grada Mostara u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar u srijedu,22. rujna 2021. organiziraju "Mostarsku biciklijadu" povodom obilježavanja "Dana bez automobila". Start biciklijade je u 17 sati ispred tržnog centra Mepas Mall.

Dan bez automobila" je međunarodni dan kojim se završava obilježavanje "Europskog tjedna kretanja" koji traje od 16. do 22. rujna. Bosna i Hercegovina je uključena u obilježavanje "Europskog tjedna kretanja" u kojem sudjeluje 749 gradova i 152 milijuna stanovnika.

To je događaj koji potiče stanovništvo da na jedan dan odustane od automobila i istraži održivije načine putovanja.

''Zašto ne biste probali bicikl? Vjerujemo kako će vam se svidjeti i nadamo se da ćete razmisliti o zamjeni automobila za bicikl samo nekoliko dana mjesečno kako biste smanjili utjecaj ugljičnog dioksida u svom gradu'', priopćili su organizatori.

Dan bez automobila je nešto što svi trebaju podržati i ukazati važnost na korištenje alternativnog prijevoza u urbanim sredinama.

''Biciklistički klub Mostar ove godine u suradnji sa Sportskim savezom grada Mostara odlučio je obilježiti ovaj događaj s jednom masovnom biciklijadom u kojoj će sudjelovati građani grada Mostara. Također, namjera nam je pozvati i prvog čovjeka Mostara, našeg gradonačelnika Maria Kordića da biciklira sa svojim sugrađanima i na taj način pozdravi ideju promocije zdravog načina življenja", poručili su iz Biciklističkog kluba Mostar.

"Naravno, prvotna ideja je bila da zatvorimo jednu ulicu u gradu Mostaru, napravimo poligon za djecu i pozovemo sve klubove na jedan mnogo veći događaj, ali zbog već usporenog prometa u gradu uslijed rekonstrukcije ulica i svakodnevnog pogoršanja epidemiološke situacije, odlučili smo da budemo odgovorni i ove godine organizaciju svedemo na minimum, te obilježimo Dan bez automobila biciklirajući ulicama našeg grada".

Biciklirajmo ulicama grada Mostara, pokažimo da nas ima i ukažimo na važnost korištenja alternativnih sredstava prijevoza i zdravog načina življenja - kazali su organizatori.

Organizatori događaja su Sportski Savez Grada Mostara i Biciklistički klub Mostar, dok su sponzori događaja Mepas Mall, Rolla App, NOBEL Corporation d.o.o. i Capriolo Sport Centar Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close