Potpisani ugovori

ŽZH dobio bicikla za turističke svrhe

Svakom partneru kroz projekt je dodijeljeno po pet bicikla za brdski biciklizam koja će se iznajmljivati svim zainteresiranim građanima, a lokalni biciklistički klubovi moći će ih koristiti za natjecanja i različite biciklističke događaje.
Gospodarstvo / Turizam | 31. 08. 2021. u 17:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Općine Posušje u ponedjeljak je upriličeno potpisivanje poslovno- tehničkih ugovora između Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, gradova Široki Brijeg i Ljubuški, te općina Posušje i Grude.

Ovim ugovorima partnerima se ustupaju bicikla koja su nabavljena u okviru projekta Cycling Rural i bit će korištena u turističke svrhe, a sve u cilju promocije i razvoja cikloturizma u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Svakom partneru kroz projekt je dodijeljeno po pet bicikla za brdski biciklizam koja će se iznajmljivati svim zainteresiranim građanima, a lokalni biciklistički klubovi moći će ih koristiti za natjecanja i različite biciklističke događaje.

Isto tako, na četiri lokacije u navedenim lokalnim zajednicama postavljene su stanice za popravke bicikla s potrebnim alatom i mogućnošću punjenja baterija za bicikl, mobitele i slično, koje su također financirane sredstvima Europske unije.

U suradnji s lokalnim biciklističkim klubovima u navedenim gradovima i općinama, svim zainteresiranim bit će omogućen najam bicikala, kao i korištenje usluga ciklovodiča certificiranih kroz obuke u projektu Cycling Rural.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti u okviru projekta prekogranične suradnje "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”, financiranog od strane Europske unije, priopćeno je iz Općine Posušje.

Kako je istaknuto, sve završene aktivnosti doprinose i uvođenju standarda kvalitete "Bike Friendly Concept", što će poboljšati turističku ponudu cijele regije i izravno doprinijeti povećanju aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Zapadnohercegovačke županije.

Projekt "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – CyclingRural" je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura bespovratnih sredstava.

Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG), stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close