Sastanak

TIKA i UNDP se planiraju aktivirati na obnovi mostarske Muzičke škole

Lifestyle / Flash | 09. 06. 2016. u 13:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sastao se s veleposlanikom Turske u BiH Cihadom Erginayem, rezidentnom koordinatoricom UN i UNDP Sezin Sinanoglu i ravnateljem razvojne agencije TIKA za BiH Huseyinom Şanlijem

Glavna tema razgovora bio je projekt obnove Muzičke škole u Mostaru, na kojem se TIKA i UNDP planiraju aktivno angažirati. Međutim, pravne pripreme koje će omogućiti nesmetano odvijanje projekta obnove tek trebaju uslijediti od nadležnih organa.

Koordinatorica Sinanoglu informirala je predsjedatelja Izetbegovića i o aktualnom projektu UN „Dijalog za budućnost“, koji doprinosi zbližavanju mladih u BiH. Ravnatelj Şanli je predočio i status aktivnosti koje TIKA provodi u Bužimu, gdje financira izgradnju sportske dvorane.

S veleposlanikom Erginayem predsjedatelj PBiH Izetbegović je razgovarao o predstojećem trilateralnom sastanku šefova država BiH, Turske i Hrvatske, planiranom za srpanj. Bilo je riječi i o rješavanju poteškoća domaćih izvoznika u plasmanu mesa na tržište Republike Turske, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close