Veliko zanimanje

Sve više bh. građana na more ide vlakom

Najveće zanimanje vlada za bosanskohercegovački morski biser.
Lifestyle / Flash | 02. 08. 2019. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zanimanje građana za turističke prevoze Željeznicama FBiH na relaciji Sarajevo – Čapljina sa ugovorenim autobusnim vezama prema Neumu, Makarskoj i Splitu veoma je veliko i zanimanje za putovanjem na ovim relacijama raste iz sezone u sezonu'', potvrđeno je za Bljesak.info iz Željeznica Federacije BiH.

Samo u mjesec i pol dana, Željeznice su na more prevezle više od tisuću putnika, a to se postiglo, navode, osluškujući potrebe svojih korisnika.

Foto: Facebook  / Vožnja uz smaragdnu ljepoticu

''Od 15. lipnja do 31. srpnja 2019. godine, na ovaj način prevezeno je više od tisuću putnika prema moru, što potvrđuje činjenicu da su Željeznice FBiH prepoznale potrebe svojih putnika i omogućile im da se na jednostavan i povoljan način prevezu do željene destinacije'', rečeno je iz Željeznica.

Foto: Facebook  / Najmlađi putnici bh vlakova

BH vlakom koji u jutarnjim terminima prometuje na relaciji Sarajevo - Čapljina svakodnevno se preveze u prosjeku 171 putnik, od toga oko 35 putnika nastavi svoje putovanje ugovorenim autobusnim prijevozom prema Neumu, Makarskoj i Splitu, tvrde iz Željenica. Večernjim vozom iz Čapljine prema Sarajevu se pak svakodnevno preveze u prosjeku 145 putnika, od čega je oko 30 sa ugovorenim povratnim putovanjem iz Neuma.

Najveće zanimanje vlada za bosanskohercegovački morski biser.

Foto: Avantura.ba / Turisti uživaju u pogledu

''Najveće zanimanje vlada za destinaciju Sarajevo-Čapljina-Neum, radi osiguranog povratnog putovanja, te za Gradac, Makarsku i Split u jednom pravcu'', rečeno je za Bljesak.info iz Željeznica.

Ako se odlučite na putovanje bh. vlakom, novi vlakovi nude vožnju prvom i drugom klasom, potom možete koristiti usluge bifea (topli i hladni bezalkoholni napici), interneta i klime, a vagoni imaju i moderne vakum toalete.

Inače, prugu od Sarajeva prema moru krase prirodne ljepote, prelijepi pejzaži, preko planina kroz tunele do donjeg toka Neretve, od Konjica do Mostara i Čapljine. Čak je i ugledni britanski list ''Guardian'' ovu prugu proglasio za jednu od 18 najljepših pruga na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close