Svjetski dan osoba s Down sindromom

''Sunčana strana dlana'' pod motom - Ne ostavljaj nikoga iza sebe

Ovogodišnja krilatica glasi „Leave No One Behind“ ili u prijevodu „Ne ostavljaj nikoga iza sebe“. Svi oni zaslužuju jednaku šansu koja se ogleda u tome da se nesmetano kreću po svome gradu
Lifestyle / Flash | 20. 03. 2019. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje studenata medicine BoHeMSA LC Mostar sedmu godinu za redom obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom kroz manifestaciju ''Sunčana strana dlana''. I ove godine projekt se održava u dvorani OŠ S.S.Kranjčevića na Bijelom Brijegu 21.3 u trajanju od 8-12h.

Ovaj projekt kruna je suradnje fakulteta sveučilišta u Mostaru jer okuplja brojne studentske udruge (BoHeMSA, Mentalist, IAESTE, logopedija, edukcijsko-rehabilitacijski te brojne druge volontere sa različitih studija).

''Ove godine podršku nam je pružio i kickboxing klub Eagles SCM , ŠPK Zrinjski te United World College Mostar.  Škole i udruge koje već tradicionalno sudjeluju u projektu su Udruga za Down sindrom Mostar, OŠ za djecu sa posebnim potrebama Mostar, Srednja turističko ugostiteljska škola Mostar, Los Rosales , Nazaret, Sveta Obitelj , Vedri osmijeh i gradski vrtići. Kroz sve ove godine postali smo jedan uigran tim koji je svjestan svojih mogućnosti i ograničenja te svake godine pokušavamo biti najbolji u korist svih osoba sa poteškoćama u razvoju koje cijene naš rad više nego bilo tko drugi. Njihov osmijeh naša je nagrada. Ova manifestacija simbolično je obilježavanje jednoga datuma ali i podsjetnik da se na poboljšanju kvalitete i uvjeta života ove populacije treba raditi svakodnevno'', poručili su iz BoHeMSA-e.

Ovogodišnja krilatica glasi „Leave No One Behind“ ili u prijevodu „Ne ostavljaj nikoga iza sebe“. Svi oni zaslužuju jednaku šansu koja se ogleda u tome da se nesmetano kreću po svome gradu , da imaju pravo na obrazovanje i pomoćnike u istome, pravo na zdravstvenu skrb i  priliku sudjelovati u svakodnevnim aktivnostima poput vožnje bicikla, igre u parku, odlaska u kino…

''Oni koje ne smijemo zaboraviti u ovom projektu su naši vjerni sponzori kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo : Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Kristal Vitez , Balon centar Mostar, slastičarna Pepi, restoran Karting Klub Mostar, Pizzeria Roma, foto video studio ĐANI, Fotkalo i ZK Office.

Udruženje studenata medicine BoHeMSA poziva i sve građane da posjete izložbu u organizaciji Udruge za Down sindrom Mostar u četvrtak, 21.3 u 18:00 sati u Galeriji Rondo u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače te brojne druge aktivnosti koje je udruga pripremila u ovome tjednu a koje možete vidjeti na njihovim facebook stranicama'', poručuju organizatori događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close