Craft Beer revija

Što radi velika pivska bačva u središtu Širokog Brijega?

Lifestyle / Flash | 10. 08. 2017. u 10:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji program proslave Dana Grada u Širokom Brijegu bit će bogatiji za još jedan kulturno-zabavni događaj. Naime, u samom središtu grada, na lokaciji na kojoj se nekada nalazio spomenik ''Kameni cvijet'', u razdoblju od 11. do 15. kolovoza održat će se prva revija craft piva pod nazivom ''Craft Beer revija Široki Brijeg''.

Organizatori ovog zanimljivog događaja su mladi širokobriješki entuzijasti i ljubitelji craft piva za koje je pivo više od tekućine uz koju se opuštaju s društvom ili utažuju žeđ na ovim nesnosnim vrućinama. Za njih je craft pivarstvo priča za sebe, posebni svijet u kojem proučavaju i isprobavaju pivo, analiziraju okuse i uspoređuju kvalitetu hmelja.

''Želja nam je našim sugrađanima u danima pred blagdan Velike Gospe i Dan Grada ponuditi zanimljiv događaj koji će naš Široki Brijeg pretvoriti u još zanimljiviju destinaciju, pogotovo u ovo vrijeme kada se u grad slijeva veliki broj domaćih ljudi, naših iseljenika i gastarbajtera te gostiju'', otkrio je za Bljesak.info Božo Kraljević, mladi ljubitelj craft piva od kojega je potekla ideja za spomenutim događajem.

Okupljaju se craft pivari iz cijele BiH

Na prvoj reviji craft piva u Širokom Brijegu, čiji je glavni medijski pokrovitelj Bljesak.info, gosti će imati priliku kušati piva spravljena po tradicionalnim i inovativnim recepturama u malim neovisnim pivovarama.

Riječ je o, prije svih, širokobriješkim craft pivima iz pivovara Lovac i Focus Craft Beer, ali i craft pivima koja spravljaju posuški Kamen, mostarski Oldbridž Craft Brewery, dobojski Castrum Craft Room, fočanski Raft Brewery, sarajevski Gelender te livanjska craft pivovara koja proizvodi ''Livanjsko pivo''.

''Na samoj reviji želimo, uz ponudu hrane i pića, u prvom redu prezentirati sve popularniju craft pivo scenu u Širokom Brijegu te njihove kolege craft pivare iz cijele BiH'', poručuje Kraljević.

"Zamisao nam je svaki dan prezentirati po dvije craft pivovare, počevši od naših domaćih širokobrijeških craft pivovara", dodao je.

Namjenski objekt u obliku bačve

Organizatori su za namjenu revije pripremili stilski uređen pokretni ugostiteljski objekt u obliku bačve koji se veže za prvu zamisao o craft pivarstvu i koji će u Širokom Brijegu udahnuti novi ugođaj u ove slavljeničke dane.

''Drvena pivska bačva sve proizvođače i ljubitelje craft piva odmah asocira na drvene bazene za odležavanje piva, iako se iste danas sve rjeđe koriste. Međutim, podsjećaju nas kako je sve počelo u pivarstvu i upravo zato je drvena bačva prepoznatljiv znak svih pivara pa i naše revije'', naglasio je Kraljević u razgovoru za Bljesak.info.

Pored uživanja u raznolikom izboru craft piva, za posjetitelje će biti priređeni nastupi glazbenih gostiju, čiji će zvuci dodatno zagrijati atmosferu na prvoj reviji craft piva u Širokom Brijegu, koja svoja vrata otvara u petak, 11. kolovoza, u 20.00 sati. U istoj satnici počet će i sve ostale večeri Craft Beer revije.

Kopirati
Drag cursor here to close