Rekordan iznos

Spasio suprugu pa s cigarom otišao u smrt, prodan zlatni sat najbogatijeg putnika s Titanica

Zlatni džepni sat pronađen na tijelu najbogatijeg čovjeka na Titanicu prodan je američkom kolekcionaru za rekordnu cijenu od 1,2 milijuna funti.
Lifestyle / Flash | 28. 04. 2024. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslovni čovjek John Jacob Astor (47) potonuo je na brodu 1912. nakon što je novu suprugu Madeleine odveo do čamca za spašavanje

Zlatni džepni sat pronađen na tijelu najbogatijeg čovjeka na Titanicu prodan je američkom kolekcionaru za rekordnu cijenu od 1,2 milijuna funti.

Sat je prodan privatnom kolekcionaru u SAD-u na dražbi u aukcijskoj kući Henry Aldridge & Son in Devizes, Wiltshire, za najveću cijenu ikada za neki predmet s potonulog Titanica, prenosi Hina.

Prethodno je rekordnu cijenu držala violina sa slavnog broda koja je postigla cijenu od 1,1 milijun funti.

Prodala ju je ista aukcijska kuća 2023.

Video: Titanic Shipwreck Gold Pocket Watch & Violin Bag Up For Auction In England; WATCH

Poslovni čovjek John Jacob Astor (47) potonuo je na brodu 1912. nakon što je novu suprugu Madeleine odveo do čamca za spašavanje.

Umjesto da se pokuša spasiti u drugom čamcu, besprijekorno odjeveni Astor, koji je bio istaknuti član bogate obitelji Astor, posljednji je put viđen kako puši cigaretu i razgovara sa suputnikom.

Njegovo je tijelo izvučeno iz Atlantskog oceana sedam dana kasnije i pronađen je njegov skupocjeni džepni sat Waltham od 14 karatnog zlata s ugraviranim JJA.

Voditelj dražbe Andrew Aldridge je rekao da je Astor bio poznat kao najbogatiji putnik na brodu RMS Titanic i smatralo se da je bio među najbogatijim ljudima na svijetu u to vrijeme, s neto vrijednošću od otprilike 87 milijuna američkih dolara – što je danas ekvivalent nekoliko milijardi dolara.

“Cijene postignute za predmete s Titanika su apsolutno nevjerojatne”, rekao je Aldridge.

  Torba za violinu s inicijalima WHH

Na istoj je dražbi torba za violinu izvađena s broda u subotu prodana za 290.000 funti.

Torba za violinu, s inicijalima “WHH”, pripadala je voditelju Titanica, Wallaceu Hartleyu.

Prema preživjelima s Titanica, Hartley je vodio bend koji je svirao glazbu dok je Titanic tonuo.

Kopirati
Drag cursor here to close