Okrugli stol

Socijalni radnici: Potrebno rješavati probleme na dobrobit djece

Lifestyle / Flash | 15. 04. 2016. u 10:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga socijalnih radnika HNŽ-a je u suradnji Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a u petak u mostarskom Centru za socijalni rad održala okrugli stol na temu ''Promocija i zaštita dječjih prava''.

Sudionici okruglog stola su predstavnici svih centara za socijalni rad s područja županije, te predstavnici šest škola osnovnih škola.

''Svi prisutnim sudionicima djeca su u fokusu rada i zanimanja, te su zainteresirani da razmjene iskustva, te da dobiju nova saznanja i upute kako na što bolji način zaštiti djecu'', rekla je za Bljesak.info Alma Kozo predsjednica udruge socijalnih radnika HNŽ-a.

Suradnja ključna za rješavanje problema

Kozo je rekla kako je cilj okruglog stola dotaknuti se prava djece u pogledu roditeljskih obaveza i dužnosti, te se osvrnuti na obrazovanje i zdravstvenu zaštitu. Dodala je kako je ovo jedan od načina na koji će se poboljšati suradnja između socijalnih centara na području županije.

''Suradnja između Centara je dovoljno dobra, ali nikad nije onakva kakva bi trebala biti. Aktualna događanja po pitanju djece, škola, maloljetničke delinkvencije nas potiču da se trebamo više sastajati se i rješavati probleme na dobrobit djece'', objašnjava Kozo.

Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji

Udruga socijalnih radnika HNŽ je profesionalna udruga socijalnih radnika, koja ima za cilj ostvarivanje prava socijalnih radnika i njihovog što profesionalnijeg stručnog rada.

''Sljedeće aktivnosti udruge jesu obilježavanje Međunarodnog dana obitelji koji će se dogoditi 15. svibnja. Međutim, Dan obitelji pada na nedjelju pa ćemo to obilježiti dan kasnije. Tada ćemo organizirati jednu aktivnost gdje ćemo okupiti sve predstavnike vladinih i nevladinih organizacija koje u fokusu svoga rada imaju obitelji i članove obitelji'', rekla je Kozo.

Kopirati
Drag cursor here to close