Iznenadni snijeg

Snowboard na ulicama Madrida

''Snijeg sam u Madridu vidio vjerojatno dva puta u životu. Sjećam se da je jednom jako padao i nismo mogli ići u školu, ali naredni dan je već bio savršen. Ovog puta je trajalo dva tjedna.''
Lifestyle / Flash | 28. 01. 2021. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oluja Filomena je sredinom siječnja glavni grad Španjolske zagrnula u snježni prekrivač visok pola metra, najviši još od 1971. godine. No, za španjolskog skateboardera Dannyja Leóna to je bila jedinstvena prilika da se okuša u nesvakidašnjoj vožnji snowboardom po ulicama Madrida.

Danny León na snowboard stane svega par puta godišnje. No, španjolska skateboard senzacija je dobila priliku da se provoza po snijegu kada se njegov rodni grad Madrid sredinom siječnja pretvorio u zimsku bajku, nakon snježnih padalina kakve nisu viđene u prošlih pola stoljeća.

Sa prijateljima je napravio nekoliko skakaonica i rampi od snijega, na kojima je potom svoje trikove demonstrirao prolaznicima i fanovima koji su ga pratili online.

Neki ljudi su ga prepoznavali na ulici, a kada su vidjeli da pripremaju skakaonice i rampe, svi su počeli snimati mobitelima i objavljivati na društvenim mrežama.

Svakog dana je provodio četiri-pet sati obilazeći neke od najpoznatijih gradskih znamenitosti - kao što su katedrala Almudena, ulica Gran Vía te trgovi Plaza de Cibeles i Plaza de Colón - koje je snijeg pretvorio u čarobne kulise.

No, prelazak s jedne 'daske' na drugu nije bio tako jednostavan. Kako sam kaže, tehnike vožnje se jako razlikuju.

Video: Snowboarding in Madrid

''Snijeg sam u Madridu vidio vjerojatno dva puta u životu. Sjećam se da je jednom jako padao i nismo mogli ići u školu, ali naredni dan je već bio savršen. Ovog puta je trajalo dva tjedna. Bilo je ludo. Sve je bilo potpuno prekriveno snijegom. Snijeg mi je bio do koljena'', kaže Španac, koji se trenutno priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ovaj 26-godišnjak, koji je odrastao u predgrađu Móstoles, dobro je poznat po svojim nastupima na velikim skejterskim takmičenjima kao što je Simple Session, na kojem je 2020. godine pobijedio, Red Bull Bowl Rippers u Marseju ili Red Bull Rollercoaster u Minhenu.

Kako se umjesto na točkićima snašao na snijegu, prosudite sami.

Kopirati
Drag cursor here to close