Skriveni razlozi glavobolje

Šef, omiljena hrana i slobodan dan mogu uzrokovati glavobolju

Iznenađujući, skriveni razlozi zašto vas boli glava...
Lifestyle / Flash | 26. 03. 2018. u 23:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokušali te se opustiti u nedjelju ujutro, najdraži doručak, zagrljaj voljene osobe i odjednom – glavobolja...

Ako ste jedan od 28 milijuna žena na svijetu  koje pate od glavobolja i migrena, evo neobičnih razloga zašto se ona može pojaviti kada ju najmanje očekujete, piše Ordinacija.hr.

Vaša omiljena hrana

Loša vijest za sve gurmane... Hrana koja je dimljena, kisela ili sušena (sve dobre stvari) mogu izazvati glavobolju zbog sulfita koji se u njima nalaze uzrokuju skupljanje krvnih žila i tako glavobolju. Vino je također čest uzrok glavobolja kod mnogih žena.

Vikend

Radite kroz cijeli tjedan, čekate subotu da spavate do podne, uživate u omiljenim serijama ili knjizi, a na kraju se borite s migrenom? Vjerovali ili ne, ona se može pojaviti zbog toga što na vrijeme niste popili kavu... Ako tijekom tjedna pijete kavu u 8 sati ujutro, a vikendom ustajete u podne – moguće da ćete danas patiti zbog glavoboljom.

Partner ili šef

Bilo da vas je izmorio vaš naporan šef ili partner, stres koji dolazi uz odnose može biti uzrok vaše boli. Zašto? Kada smo nervozni, ne dišemo pravilno a manjak kisika uzrokuje stiskanje krvnih žila, što će prouzročiti glavobolju.

Kosa podignuta u rep

Nakon par sati nošenja čvrsto skupljenog repa može doći do glavobolje zbog napetosti tjemena i tkiva. Isti efekt mogu imati i pletenice, uski šeširi, turbani i kopče za kosu.

Kopirati
Drag cursor here to close