Repanje slobodnim stilom

Red Bull RapLika Showcase najavljuje povratak popularnog hip hop natjecanja

Freestyle borba, ili ''betl'', standardno se vodi u formi dvoboja odnosno između dva MC-ija. No, za ovu priliku pripremljen je poseban format sa tri sudionika.
Lifestyle / Flash | 22. 01. 2021. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecajnje u freestyle repanju, koje je prethodnih godina osvojilo simpatije fanova hip hopa u regiji, nastavlja svoj put. Red Bull RapLika Showcase donosi verbalni okršaj tri bh. MC-ija, koji najavljuje povratak borbi u sklapanju improviziranih rima na scenu. Video premijera Showcasea zakazana je za petak u 21h.

Red Bull RapLika je najveće regionalno natjecanje u smišljanju rima ''na licu mjesta'', u kojem sudjeluju reperi iz BiH, Hrvatske i Srbije. Na posljednjem održanom regionalnom finalu, krajem 2019. godine u sarajevskoj Zetri, titulu najboljeg freestylera u regiji ponio je TZRE (Samobor), koji je s trona skinuo Samuraja Kreka (Beograd).

Fanovi u regiji, nakon što je 2020. godine natjecanje izostalo zbog situacije u svijetu, željno iščekuju naredno izdanje. Sada su dobili razlog za zadovoljstvo u obliku videa sa snimanja Red Bull RapLika Showcasea, kojim se najavljuje povratak popularnog natjecanja.

Snimljen u sarajevskom Domu mladih, u vrhunskoj produkciji, Showcase donosi neobičan ''troboj'' u kojem su sudjelovali bh. prvak iz 2019. godine, Nyca, te dvojica izazivača, Unikat i Lerma.

Freestyle borba, ili ''betl'', standardno se vodi u formi dvoboja odnosno između dva MC-ija. No, za ovu priliku pripremljen je poseban format sa tri sudionika.

U prvoj rundi izazivači su verbalno ''napadali'' Nycu, koji je odgovarao na njihove napade, da bi u drugoj zamijenili uloge. Treća runda je donijela novi, neobičan format, u kojem se svaki MC borio protiv ostale dvojice, a da bi sve bilo zanimljivije morali su improvizirati na temu fotografija prikazanih na ekranu.

MC-ijevi su repali na beatove DJ Soula, a njihovo umijeće su ocjenjivali i komentarirali Frenkie, Čika Gagara iz Helem Nejse i sarajevski reper Black Beriz.

''Showcase nije imao takmičarski karakter, već revijalni, budući da nismo imali pobjednika'', pojasnio je Čika Gagara, koji se našao i u ulozi voditelja.

Video: Red Bull Raplika ShowCase 2021

Sudije su mogle biti zadovoljne onim što su vidjeli (i čuli), kao što kaže i jedan od najpopularnijih repera u regiji, Frenkie:

''Pribojavao sam se u kakvoj će formi biti MC-ijevi, međutim, ispostavilo se da su dosta vježbali. Mislim da će, kad se RapLika vrati u punom formatu, BiH imati tri sjajna natjecatelja.''

''Karantena mi je pomogla da malo spustim loptu, da energiju presumjerim na jedan pametniji, manje agresivan način, i da se pripremim za novu RapLiku'', otkriva Nyca, potvrdivši Frenkiejevo zapažanje.

''Svi su bili dobri, svatko je imao svoje runde, svoje trenutke, nakon što smo se uhodali'', mišljenja je Unikat, dok Lerma posebna izdvaja Nycu:

''Dobar je, ostao je konstantan. Ima dobar comeback, dobro odgovara, brzo razmišlja, sve ono najbolje što sam od njega očekivao je tu.''

''Mislim da je ovo bila jedna lijepa uvertira za veliku RapLiku koja će se desiti sljedeće godine'', optimistično je najavio Black Beriz.

Video premijera Red Bull RapLika Showcasea, sa kompletnim snimkom okršaja tri repera, zakazana je za petak 22. siječnja 2021. godine, u 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close