Zabila se u motor

Ptica napravila kaos u avio prometu Crne Gore

Lifestyle / Flash | 26. 07. 2017. u 06:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na letu Montenegro Airlinesa (MA) iz Tivta ka Moskvi u ponedjeljak navečer ptica je udarila u lijevi motor aviona koji je zbog toga povučen iz prometa, a uslijed čega je došlo do višesatnih kašnjenja na nekoliko linija.

''Neplanirano povlačenje ovog zrakoplova iz prometa odnosno preraspodjela prometa za danas sa pet na četiri operativna zrakoplova je prouzrokovalo višesatna kašnjenja na linijama za Ljubljanu, Dizeldorf i Moskvu iz Podgorice i nazad, kao i za Beograd i Moskvu iz Tivta i nazad, zbog čega se izvinjavamo našim cijenjenim putnici''“, rekli su iz kompanije.

Kompanija je priopćila da su svi putnici adekvatno zbrinuti, pri čemu nijedan let nije otkazan, prenosi N1.

''Osim što je dio putnika sa leta iz Podgorice za Dizeldorf otputovao danas sa našim kos sher partnerima, dok je dio putnika prebačen na sutrašnji let MA za Njemačku, što je uobičajeno u avio-prometu'', dodali su iz kompanije.

Kompanija u priopćenju ističe da njen sektor održavanja poduzima sve neophodne radnje kako bi se avion u najkraćem mogućem roku vratio u promet.

Kako je priopćeno u ponedjeljak navečer, na letu MA YM 612 je, u tijeku faze polijetanja, došlo do udara ptice u lijevi motor aviona tipa Embraer 195 registracijske oznake 4O-AOB.
Navodi se da je letačka posada MA postupila po procedurama koje su jasno definirane u takvim situacijama, da je od kontrole leta zatražila slijetanje na matični aerodrom Podgorica kako bi se uradila kontrola.

''Nakon slijetanja, izvršena je kontrola i procjena oštećenja od strane kompanijskog licenciranog tehničkog osoblja. Kako je odmah bilo jasno da će procedura sanacije oštećenja potrajati, svi putnici su smješteni u hotel i jutros, u ranim jutarnjim satima prebačeni drugim avionom MA na odredište'', kaže se u priopćenju.

Udar ptice je, dodaje se, uobičajeni problem koji se često dešava u avijaciji, i nije nepoznanica u toj vrsti posla.

Iz MA su, povodom blokade računa kompanije od ”Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd“, priopćili da je račun kompanije odblokiran, kao i da je definiranje rokova i načina otplate duga u tijeku. U periodu blokade, kompanija, kako su rekli, nije pretrpjela štetu.

Kopirati
Drag cursor here to close