Španjolska Girona

Prvi pravi noćni život - Obavezne maske za lice nisu mogle sakriti oduševljenje

Španjolski grad prvi put u osam mjeseci imao pravi noćni život: 'Ovo mi se čini odličnim'
Lifestyle / Flash | 02. 05. 2021. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obavezne maske za lice nisu mogle sakriti oduševljenje mladih dok su se u španjolskom gradu Gironi zabavljali uz ritmove house glazbe.

Obavezne maske za lice nisu mogle sakriti oduševljenje mladih dok su se u španjolskom gradu Gironi zabavljali uz ritmove house glazbe koju je uživo puštao DJ.

Girona je ovog vikenda, prvi put u osam mjeseci, imala zabavan noćni život i to zahvaljujući pilot projektu digitalnih propusnica za koje se vlasti nadaju da će omogućiti druženje bez širenja koronavirusa.

 U sjeveroistočnoj pokrajini Katalonije koncerti su zabranjeni od listopada, dok su se restorani i barovi od prosinca morali zatvarati noću, piše Hina.

No, prema programu za oživljavanje ugostiteljskog sektora, stanovnici Girone na jednu su večer mogli dobiti digitalnu propusnicu koja im omogućava odlazak na koncert ili večeru u jednom od pet restorana.

 Za to su morali preuzeti aplikaciju na svoj mobitel i imati negativan antigenski test na covid-19, PCR test ili dokaz da su već imali koronavirus.

Oko 250 karata za subotnji izlazak razgrabljeno je u roku od 20 minuta.

"Ovo mi se čini odličnim jer nas sve to mentalno pogađa. Možemo biti fizički dobro, ali ne i psihički pa mislim da su ovakve aktivnosti, kontrolirane i uz sigurnosne mjere, sjajne", rekla je tvornička radnica Susana Bergaz (26).

Pet restorana koji su sudjelovali u projektu moglo je raditi s 80 posto kapaciteta. Propusnica vrijedi 36 sati, a košta između 2,50 i 8,50 eura.

"Inicijativa Otvorena Girona projekt je koji ima za cilj testiranje modela digitalnih propusnica kojima se pokazuje negativan test ili dokaz cijepljenja kako bi se Girona ponovno otvorila na siguran i kontroliran način", rekli su u nedjelju u priopćenju organizatori Blockchain Centra iz Katalonije.

"Probni koncert u Barceloni u ožujku, gdje je 5000 ljudi napravilo brze testove na covid-19 i zabavljalo se bez distance nije potaknulo zarazu", rekli su organizatori ranije ovog mjeseca, čime su dali nadu osiromašenom sektoru glazbe i organizacije koncerata.

Kopirati
Drag cursor here to close