Mepas

Profesor Atom dolazi u Mostar

Lifestyle / Flash | 22. 12. 2015. u 10:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni junak kampanje 'Lajk za pametnu energiju' profesor Atom ima sve odgovore na pitanja iz oblasti energetske efikasnosti, a svoje znanje o energetskoj održivosti i korisne savjete o načinima pametne upotrebe energije dijeli djeci i mladima širom BiH.

Ukoliko želite da upoznate profesora Atoma i saznate sve o značaju energetske efikasnosti, zaštiti okoliša i uštedi energije u svakodnevnom životu posjetite edukativno-zabavni događaj koji će se održati u četvrtak, 24.12.2015. godine u Mostaru, na adresi Kardinala Stepinca bb, (Mepas Mall), u vremenu od 17 do 21 sat.

Najmlađi posjetitelji i njihovi roditelji imat će priliku sudjelovati u kvizu znanja i osvojiti zanimljive nagrade, a najsretnije očekuje i specijalni poklon profesora Atoma – novi bicikl!

Edukativno-zabavni događaji 'Lajk za pametnu energiju' organiziraju se u okviru projekta 'Zeleni ekonomski razvoj' koji UNDP u BiH implementira u suradnji sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske. Financijsku podršku osigurava Švedsko veleposlanstvo u BiH.

Projekat za cilj ima smanjenje trošenja javnih sredstava na potrošnju energije i vode, te omogućavanje povoljnih uvjeta za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje 'zelenih radnih mjesta'.

Više informacija o projektu 'Zeleni ekonomski razvoj' možete pronaći na web stranici ba.undp.org kao i na facebook stranici namijenjenoj mlađoj populaciji, navodi se iz UNDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close