Tužba

Povijesni trenutak: Princ Harry svjedoči na sudu protiv britanskog tabloida Daily Mirrora

Harry, mlađi sin kralja Charlesa, postat će ovaj tjedan prvi viši član britanske kraljevske obitelji koji će dati iskaz na sudu u posljednjih 130 godina.
Lifestyle / Flash | 05. 06. 2023. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Princ Harry bi se ovaj tjedan trebao pojaviti na Visokom sudu u Londonu dok se priprema iznijeti dokaze za tužbu protiv izdavača britanskog tabloida Daily Mirror, prenosi Glas Istre.

Harry, mlađi sin kralja Charlesa, postat će ovaj tjedan prvi viši član britanske kraljevske obitelji koji će dati iskaz na sudu u posljednjih 130 godina.

Nezakonito prikupljene informacije

On je jedan od više od 100 drugih istaknutih osoba koje tuže Mirror Group Newspapers (MGN), izdavača listova Daily Mirror, Sunday Mirror i Sunday People, zbog navodnog hakiranja telefona i drugog nezakonitog ponašanja između 1991. i 2011. godine.

Suđenje je počelo prošli mjesec, a odvjetnici koji zastupaju Harryja i tri druga podnositelja zahtjeva pokušavaju dokazati da je nezakonito prikupljanje informacija provedeno uz znanje i odobrenje viših urednika i izvršnih direktora.

Nezakonito traženje informacija o Harryu

MGN, sada u vlasništvu Reacha, ispričao se na početku suđenja za jednu točku optužnice kad je Sunday People nezakonito tražio informacije o Harryju, prihvaćajući da on ima pravo na naknadu.

No odbacio je njegove druge optužbe, rekavši da nema dokaza za svoje tvrdnje. Buckinghamska palača će vjerojatno imati istaknuto mjesto u Harryjevu unakrsnom ispitivanju, a MGN tvrdi da su neke informacije došle od kraljevskih suradnika.

Ovotjedno pojavljivanje bit će drugi put ove godine da Harry prisustvuje na Visokom sudu, nakon što se pridružio pjevaču Eltonu Johnu i drugima na saslušanjima u ožujku zbog njihove tužbe protiv izdavača tabloida Daily i Sunday Mail.

Kopirati
Drag cursor here to close