Filmski klan Douglas

Poljupci za 99-godišnjeg Kirka uz Dan zahvalnosti

Lifestyle / Flash | 25. 11. 2016. u 12:39 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavna filmska obitelj Douglas našla se za Dan zahvalnosti kod najstarijeg - Kirka Douglasa kojemu je 99 godina.

Michael Douglas (72), sa svojom suprugom, glumicom Catherinom Zeta-Jones (47), bratom Joelom (69), koji je filmski producent, te djecom Carys (13) i Dylanom (16) proveli su najznačajniji američki praznik uz staru filmsku legendu, Kirka, koji je utemeljio ovaj klan.

Skoro stogodišnji starac još pokazuje kako se na njega može računati, makar i u sjedećem položaju, za Thanksgiving-trpezom. Sve to unatoč činjenici da je prije dvadeset godina imao moždani udar.

Kirk Douglas je rođen 9. prosinca 1916. u gradu Amsterdamu, savezna država new York, u obitelji siromašnih ruskih Židova koji su u SAD uselili iz Gomela, današnja Bjelorusija.

Pravo ime mu je Išur Danielovič Demsky.

Na filmu je nastupao čak 57 godina. Iako je potjecao iz siromašne obitelji, završio je fakultet, a bio je aktivan u hrvačkom timu. Da bi lakše završio studij, razmišljao je koji posao raditi, a gluma mu se učinila najboljom.

Svojim markantnim likom i glumačkim umijećem odigrao je bezbroj nezaboravnih uloga, a najpoznatije su mu one gdje glumi negativce. I sam je kazao kako je čitav život glumio ''kurvine sinove''.

Oscara kao glumac nikad nije dobio, iako je bio nominiran čak tri puta. Tek sa 80 godina dobio je počasnog Oscara za doprinos filmskoj umjetnosti kao moralna snaga.

Ženio se dva puta, ima četvero djece.

Kopirati
Drag cursor here to close