Top pet pravila

Pijte votku poput Rusa!

U Japanu jedi rižu štapićima, u Rusiji pij votku kao Rus!
Lifestyle / Flash | 06. 03. 2021. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Za Ruse nema tužnijeg prozora od stranca koji pije votku. Vjerojatno se to može usporediti s time kako nas gledaju Japanci kada bespomoćno pokušavamo jesti rižu štapićima.

Zamislite situaciju: stranac u ruskoj šubari ulazi u bar i naručuje votku da napokon osjeti taj pravi ruski duh. Dajte, kaže, votku sa Schweppesom, votku s ledom, juice votku. Ne može! Kada bih ja radila za šankom, ne bih mu to natočila, russia beyound.

U Japanu jedi rižu štapićima, u Rusiji pij votku kao Rus!

Ispijanje votke u Rusiji ritual je poput kineske čajanke. Prosječan stranac (tu, naravno, ne računamo braću Bjeloruse, Ukrajince i Poljake) tu obično napravi više grešaka.

Da biste postali pravi Rus, nije dovoljno kupiti čarobnu šapku-ušanku, trebate se pridržavati i strogih pravila kada konzumirate glavno alkoholno piće u Rusiji.

Top 5️ pravila kako da pijete votku poput Rusa:

Votka mora biti baš dobro ohlađena. Ako imate koju bocu votke kod kuće, stavite je odmah u zamrzivač. U najboljim restoranima votka se služi u zaleđenim čašicama.

Votka se, za razliku od rakije, viskija i konjaka, pije naiskap. To je jedini način kako se može piti votka. Ako ne možete ispiti cijelu čašicu, podijelite je na pola.

Jedino piće koje dobro ide uz votku je mors (domaći sok od brusnice). Inače, votka dobro ide uz tradicionalne ruske zakuske poput kiselih krastavaca, kiselog kupusa i haringe.

Kada se kucate u Rusiji, nemojte gledati u oči, gledajte svoju čašu. Po tome se odmah prepoznaje Rus. U Rusiji je bitnije da se ne prospe piće nego pogledati svakoga u oči.

I posljednja, ali možda i najbitnija stvar. Rusi ne nazdravljaju riječima "Na zdorovje"!

Kako nazdraviti na ruskom, pročitajte u ovom članku!

 

A sada živjeli!

 

Kopirati
Drag cursor here to close