(Ne)vidljive novinarke

Panel rasprava u Mostaru | Novinarke su dvostruko više izložene napadima nego novinari

Kroz svoj poslovni put i poziv novinarke susretale su se kroz mnogobrojne, kako privatne, tako i poslovne prepreke, ali nikad nisu odustale jer su, kako kažu, znale da su na pravom putu.
Lifestyle / Flash | 28. 07. 2023. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa građanki i građana Mostara organizirala je panel raspravu pod nazivom "(Ne)vidljive novinarke". Panel rasprava se održala u srijedu, 26. srpnja 2023. godine, u 19 sati u Centar za kulturu Mostar.

Panelistice Zlata Behram i Tina Jelin Dizdar ispričale su trnoviti put u svijetu medija, ali kako i zašto su odlučile da se bave novinarstvom. Istaknule su da je to profesija koja nema radno vrijeme, ali i da je utjecaj tehnologije i društvenih mreža ostavio trag na novinarstvo i da danas novinar može biti svatko.

Kroz svoj poslovni put i poziv novinarke susretale su se kroz mnogobrojne, kako privatne, tako i poslovne prepreke, ali nikad nisu odustale jer su, kako kažu, znale da su na pravom putu.

Zlata Behram je novinarka koja u mostarskom javnom prostoru ostala zapamćena kao žena čije je glas u najturbulentnijim ratnim vremenima u Mostaru bio glas nade i glas spasa.

Foto: PR / Panel rasprava u Mostaru pod nazivom (Ne)vidljive novinarke

Tina Jelin Dizdar svoju karijeru novinarke započela je u Mostaru kao jako mlada osoba, a danas je zaposlena na jednoj od boljih medijskih kuća na Balkanu.

Na kraju panel rasprave zaključeno je kako su novinarke dvostruko više puta izložene napadima nego njihove muške kolege samo zato jer su žene. Za razliku od muškaraca, novinarke se susreću s drugačijim vrstama nasilja, na drugačiji način im se prijeti jer su žene, a izložene su i seksualnom nasilju.

Moderatorica panel rasprave bila je dugogodišnja novinarka Gordana Šimović.

Projekt financira organizacija "Kvinna till Kvinna".

Kopirati
Drag cursor here to close