Zabrinuta

Pamela Anderson pisala Čolaku: Ne popustiti pritisku krznarskog lobija

Lifestyle / Flash | 26. 05. 2017. u 10:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Pamela Anderson saznala da je zabrana uzgoja životinja radi krzna koja je trebala stupiti na snagu 2018. dovedena u pitanje, obratila se predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bariši Čolaku, s apelom da ne popusti pritisku krznarskog lobija. Ona poziva na poštivanje prelaznog razdoblja određenog 2009. godine.

''Kao počasni velepolsanik PETA-e posvetila sam veći dio svog života pomoći životinjama koje pate u krznarskoj industriji, i ponosna sam na svaku zemlju koa je zabranila uzgoj životinja radi krzna'', stoji u pismu Pamele Anderson Bariši Čolaku.

''Bila bih oduševljena da se Bosna i Hercegovina pridruži Austriji, Hrvatskoj, Nizozemskoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji i drugim zemljama tako što će ustati protiv okrutnosti i zatvoriti sve farme krzna.“

Već 2016. godine dogodio se pokušaj da se ukine postojeća zabrana, ali ga je Parlamentarna skupština odbacila. Krznarska industrija u zadnjem trenutku pokušava da za nekoliko farmi koje još rade osigurati dodatnih 10 godina. Činčile i druge životinje užasno pate zbog uslova u kojima žive i u kojima ne mogu zadovoljiti svoje prirodne potrebe.

Čitave svoje živote provode u malim, prljavim žičanim kavezima i onda se podvrgavaju brutalnoj elektrokuciji i gušenju plinom, navodi se u priopćenju PETA-e.

 

Kopirati
Drag cursor here to close