novo

Otkriven alternativni oblik kontracepcije – pilula za muškarce

Lifestyle / Flash | 28. 10. 2016. u 08:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski znanstvenici su došli do novih otkrića na polju kontracepcijskih sredstava za muškarce, što će promijeniti seksualni život milijunima širom planete. Desetljećima znanstvenici pokušavaju naći alternativu za kondome ili vazektomiju, ali imale su jako malo napretka.

Međutim, sada su znanstvenici u Britaniji pronašli tajnu kako učiniti muškarce privremeno neplodnim – tako što će onemogućiti spermatozoidima da plivaju. Uspjeli su napraviti supstance koje kada se nađu u spermi, sprečavaju spermatozoide da se kreću i time nemaju šansi oploditi žensku jajnu stanicu.

Navodno bi muškarac mogao popiti pilulu par sati ili čak nekoliko minuta prije odnosa, a djelovanje bi prestalo za nekoliko dana. Sa druge strane, ženama se savjetuje da prestanu da uzimati pilule za kontracepciju tjednima ili čak mjesecima prije nego što pokušaju zatrudniti.

Na taj način bi bio moguć još jedan vid kontracepcije za sve parove u kojima žene nisu u mogućnosti da uzimaju pilulu iz zdravstvenih razloga. Pored toga bi se smanjila mogućnost od neželjene trudnoće. Ipak, postavlja se pitanje da li bi žene povjerile muškarcima ovako bitan zadatak. Neki bi možda bili neodgovorni, ali drugi bi vjerojatno rado preuzeli kontrolu i mogli bi biti sigurni da neće dobiti dobiti dijete sa ženom koja tvrdi da je na piluli.

Kopirati
Drag cursor here to close