HPD Prenj 1933 Mostar

Opet se šetalio uz more

njih stotinjak avanturu započelo je u malom mjestu Čaklje pored Podgore. Laganim tempom prošli su Podgoru te je tada uslijedio zanimljiviji dio njihove šetnje.
Lifestyle / Flash | 17. 02. 2023. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U želji za toplim sunčevim zrakama nakon ledenog hercegovačkog tjedna, članovi HPD Prenj 1933. Mostar krenuli su na još jedan zanimljiv izlet u organizaciji ovog društva i Stanice planinarskih vodiča Mostar.

Ovaj put njih stotinjak avanturu  započelo je u malom mjestu Čaklje pored Podgore. Laganim tempom prošli su Podgoru te je tada uslijedio zanimljiviji dio njihove šetnje.

Foto:PR / Opet se šetalio uz more

Sigurnim korakom prošli su raskošne maslinike osluškujući šum valova. Prilazeći obali svjedočili su razbijanju snažnih valova o stijene i plaže prekrasnih uvala dok se u daljini bijeli galebovi bezbrižno odmaraju na nemirnom moru.

Nakon sat i pol uživanja u očaravajućoj prirodi došli su u svima dobro poznate Tučepe u mirnom, zimskom izdanju. Dok su im pažnju plijene stabla limuna s velikim, dozrelim plodovima i rascvjetali grmovi rajskih ptica, njihov vodič Dragan odveo ih je do crkvice sv. Jure i upoznao s poviješću iste.

Foto:PR / Opet se šetalio uz more

Šetnju su nastavili stjenovitim dijelom pod budnim okom vodiča kako bi se svi sigurno dohvatili kamenite staze koja ih je odvela u borovu šumu.

U zagrljaju mirisa mora, borove šume i mediteranske makije, šetnja od dva i pol sata zapravo im se činila kratka! Nekih 13 kilometara savršene šetnje koju svakako treba doživjeti! Okupani mediteranskim suncem, osvježeni biokovskom burom stigli su u Makarsku te uz kavu razmijenili  svoje dojmove.

Foto:PR / Opet se šetalio uz more

Dok je sunce pružalo svoje posljednje zrake za taj dan, lagano su pošli iza Biokova s mišlju kako ponoviti ovu avanturu!

Kopirati
Drag cursor here to close