Budućnost putovanja

Nove mjere protiv koronavirusa: U avion s pelenama za odrasle?

I dok bjesni pandemija koronavirusa, aviokompanije neumorno traže načine kako zaštiti putnike i posadu.
Lifestyle / Flash | 18. 12. 2020. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok japanska zrakoplovna tvrtka ANA testira prototip novih vrata za toalete koja se otvaraju i zatvaraju bez ruku, Kinezi stjuardesama i pilotima preporučuju rješenje protiv odlaska na WC...

I dok bjesni pandemija koronavirusa, aviokompanije neumorno traže načine kako zaštiti putnike i posadu. Kineska uprava za civilno zrakoplovstvo (CAAC) izdala je nove smjernice za prevenciju i kontrolu epidemije za zrakoplovne tvrtke. U novom dokumentu Kinezi predlažu da kabinsko osoblje nosi jednokratne pelene.

U tom slučaju ne bi trebali odlaziti do toaleta i dovoditi se u veći rizik od zaraze koronavirusom. Osim pelenama, piloti i stjuardese bi se trebali opskrbiti medicinskim maskama, dvoslojnim medicinskim rukavicama za jednokratnu upotrebu, zaštitnim naočalama, jednokratnim kapama, zaštitnom odjećom za jednokratnu upotrebu, kao i navlakama za cipele za jednokratnu upotrebu.

Japanska zrakoplovna tvrtka ANA objavila je ranije ove godine da testira prototip novih vrata za toalete koja se otvaraju i zatvaraju bez ruku. U međuvremenu, Boeing je uspješno prijavio patent za "samočišćenje toaleta" koji će koristiti UV svjetlost za čišćenje 99,9% klica u kupaonici nakon svake upotrebe, prenosi punkofer.

Kopirati
Drag cursor here to close