Bild curama kupuje grudnjake!

Njemački tabloid Bild više neće fotografirati djevojke obnaženih grudi

I dalje će biti erotskih slika u Bildu, jer to smatraju jednim od dostignuća suvremenog društva, ali više neće fotografirati obnažene djevojke, kako muška zabava ne bi išla na račun onoga što je uvredljivo za žene.
Lifestyle / Flash | 12. 03. 2018. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački bulevarski list „Bild“ odlučio je učiniti još jedan korak u smjeru veće čednosti. Naime ubuduće "Bild-djevojke" više neće biti slikane golih grudi ('Oben-ohne' na njemačkom), objavio je ovaj list u ponedjeljak. To se odnosi na njihovu vlastitu produkciju.

"Zadnjih smo mjeseci imali sve jače izražen osjećaj kako mnoge žene takve fotografije doživljavaju kao uvredljive i ponižavajuće, podjednako unutar našeg uredništva i među čitateljicama", piše Bild u pojašnjenju najnovije odluke.

To međutim ne znači kako više neće biti rubrike „Bild-Girl“. I dalje će biti erotskih slika u Bildu, jer to smatraju jednim od dostignuća suvremenog društva, ali više neće fotografirati obnažene djevojke iz naprijed navedenih razloga, odnosno kako muška zabava ne bi išla na račun onoga što je uvredljivo za žene.

Oni naglašavaju kako su se sve dosadašnje Bild-djevojke dragovoljno slikale obnaženih grudi, ali to je sada samo povijest. Takve fotografije oni više neće snimati. Što se tiče objavljivanja slika nagih žena koje dolaze iz drugih izvora, Bild će ih i dalje objavljivati, ovisno o temi i potrebama sadržaja lista, a u svakom slučaju one o kojima se u javnosti priča.

Ovo je, inače, drugi korak kojeg je tabloid Bild uradio u zadnjih nekoliko godina u istome smjeru. Već prije šest godina je Bild-djevojka s naslovnice premještena u unutrašnji dio lista, a sada će joj Bild konačno kupiti BH (grudnjak) ili barem kakvu bluzicu.

Radi podsjećanja, nekad je u Bildu svoju kolumnu imala Nives Celzijus, kao prva strankinja općenito (u vrijeme kad je Dino Drpić igrao za Karlsruhe), a kako tabloid ovim 'radikalnim' potezom postaje čedniji i konzervativniji, gotovo da se ne usuđujemo primijetiti tko bi im sada bila idealna kolumnistica s ovih prostora...

Kopirati
Drag cursor here to close