Jeste li ih već probali?

Nemate više deterdženta za rublje? Ove 4 kuhinjske stvari su odlična zamjena

Nestalo vam je deterdženta za rublje? Ne brinite! Vaša kuhinja skriva odlične prirodne zamjene koji će uraditi isti posao čak i s najtvrdokornijim mrljama.
Lifestyle / Flash | 19. 01. 2024. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim što ćete uštedjeti novac, vaša odjeća neće biti izložena nikakvim kemijskim sredstvima. Ako vas zanima o kojim se prirodnim sastojcima radi, nastavite čitati. 

1. Soda bikarbona i ocat 

Sigurno već znate da su soda bikarbona i ocat odlični saveznici u čišćenju. No jeste li znali da su top zamjena za deterdžent za rublje? Ako vam ga ponestane, sipajte pola šalice sode bikarbone u odjeljak za deterdžent.

Kad pokrenete ispiranje, sipajte pola šalice octa koji će dovršiti posao. Ova prirodna kombinacija je učinkovita te osim uklanjanja mrlja, osvježava rublje i čini ga mekšim. I to sve na potpuno prirodan način!

2. Soda bikarbona i limunov sok 

Ova kombinacija je jednako dobra kao i prethodna, te se možete odlučiti za bilo koju, ovisno o sastojcima koje imate u domu. Ako se borite protiv tvrdokornih mrlja, možete prije pranja natrljati malo limuna na njih jer on djeluje kao prirodni izbjeljivač. Nakon toga sipajte pola šalice sode bikarbone u perilicu.

Kad krene ispiranje, umjesto octa ovaj put dodajte pola šalice limunovog soka. Osim što će ova kombinacija uništiti sve mrlje, vaša odjeća će lijepo mirisati. Tko zna, možda vam nakon ovog iskustva bude drago što ste ostali bez omiljenog deterdženta.

3. Obični šampon 

Ako ste mislili da običan šampon,  primjerice onaj od koprive, ne može ukloniti neugodne mirise i mrlje s vaše odjeće, prevarili ste se. U slučaju da vam ponestane deterdženta, slobodno dodajte malu količinu vama omiljenog šampona u odjeljak na perilici i gledajte kako se magija događa.

Osim što će vaša odjeća nakon pranja biti mirisna, nestat će sve mrlje te ćete moći uživati u mekoći tkanina. Odličan trik, zar ne?

4. Deterdžent za pranje suđa

Ako vam je ponestalo deterdženta za rublje, umjesto njega iskoristite onaj za suđe. Ne, niste pogrešno pročitali, ovaj trik zaista djeluje. Isto kao sa šamponom, dodajte manju količinu deterdženta u perilicu za rublje i ne brinite.

On će bez problema ukloniti sve nečistoće te će vaša odjeća ugodno mirisati. Također, bit će mekana i mirisna i nećete se morati brinuti zbog nedostatka deterdženta. 

Za kraj 

Na kraju želimo napomenuti da sve ove sastojke možete koristiti ako vam nestane deterdženta za rublje, no ne dugo. Iako su ovi trikovi odlični i spašavaju situaciju u zadnji čas, perilice za rublje su ipak napravljene da se koriste s njima prilagođenim deterdžentima.

Osim što ćete na ovaj način sačuvati trajnost vaše odjeće, dobro ćete utjecati i na zdravlje vaše perilice. 

Kopirati
Drag cursor here to close