Za ljude u potrebi

Naš NBA košarkaš donirao 100 tona brašna BiH

''Ova donacija našeg poznatog košarkaša ima dodatnu težinu ako u obzir uzmemo događanja proteklih mjeseci kada je došlo do ogromnog poskupljenja hrane i kada su oni koji su bili u mogućnosti pripremili određene zalihe''
Lifestyle / Flash | 30. 03. 2022. u 21:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Avaz / Jusuf Nurkić donirao brašno ljudima u potrebi

Naš NBA košarkaš Jusuf Nurkić je povodom nastupajućeg mjeseca ramazana donirao 100 tona brašna za ljude u potrebi, objavila je humanitarna organizacija Pomozi.ba.

''Ova donacija našeg poznatog košarkaša ima dodatnu težinu ako u obzir uzmemo događanja proteklih mjeseci kada je došlo do ogromnog poskupljenja hrane i kada su oni koji su bili u mogućnosti pripremili određene zalihe, a oni koji spadaju u kategoriju socijalno ugroženih zapali su u još teže stanje. Ne možemo ni pomisliti kakav je strah prisutan kod ljudi kada se na sve strane priča o nestašici hrane i o različitim potencijalnim scenarijima, dok u kući imaju nekoliko gladnih usta, a niti novca za hranu, niti hrane na policama po određenim predviđanjima'', priopćeno je iz Pomozi.ba.

Pomozi.ba organizacija i ove godine, u sklopu akcije “Ramazan 2022”, osigurat će prehrambene pakete i iftare ljudima koji žive u teškim uvjetima i na rubu siromaštva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close