Maškare preuzele vlast

Ljubuški: Načelnik predao ključeve grada hercegu Stjepanu Kosači

Maškare preuzele vlast u Ljubuškom, maskota karnevala džudžan
Lifestyle / Flash | 17. 02. 2019. u 20:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kuli Herceg-Stjepana u Ljubuškom u nedjelju je svečano otvoren 21. ljubuški karneval te proglašena Karnevalska Republika Ljubuški.

 Ovogodišnji karneval bit će duži i trajat će tri tjedna.

Općinski načelnik Nevenko Barbarić predao je ključeve grada prvom ljubuškom vladaru hercegu Stjepanu Kosači čime je i otvorena spomenuta manifestacija.

Barbarić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da ključeve predaje hercegu Stjepanu, a on ga je 'pozdravio' prigodnom pjesmicom u pratnji supruge Katarine, dvorskih slugu i cjelokupne dvorske svite.

Meštar od Karnevala poručio je bivšoj vlasti da će ključeve grada čuvati kao općinsku fotelju.

Predstavljena je i maskota Ljubuškog karnevala – džudžan, svojevrsno mitsko hercegovačko biće, a na jarbol su podignute zastave te je zapjevana i karnevalska himna.

Kratkim uvodom, Meštar od Karnevala naglasio je kako će se ovogodišnji Ljubuški karneval odvijati nešto drukčije nego do sada.

Meštar je podsjetio i na proteklih dvadesetak godina otkako postoji ovaj karneval, a prigodnim riječima prisjetio se i preminulog Radoslava Dodiga - prvog Meštra Karnevala.

Dodig je 1998. utemeljio karneval u Ljubuškom te bio Meštar sve do 2007. godine.

Današnjim događajima na kuli počeo je i drugi dio programa pod nazivom "Fešta od prvog Meštra", a druženje je nastavljeno uz tradicionalne hercegovačke slastice i jela, a Dodigu u čast oglasio se top opalivši tri puta.

Program se nastavlja sljedeće nedjelje, kada će u Gradskoj sportskoj dvorani biti upriličen Dječji karneval.

Ovogodišnji program karnevala trajat će do Poklada kada će ključevi biti vraćeni općinskim vlastima.

Kopirati
Drag cursor here to close