HOD Prenj 1933

Mali i veliki planinari na veselom izletu

Na četvrtom izletu Male planinarske škole 2020
Lifestyle / Flash | 29. 10. 2020. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je održan četvrti i završni izlet u sklopu Male planinarske škole u 2020. godini.

Kako su se mali i veliki planinari proveli prenosimo u cijelosti:

''U skladu sa planom i dogovorom okupili smo se u Bogodolu ispred Planinarskog doma “Miljenko Bošnjak”. Nakon uvodne edukacije i podsjećanja što su to planinarske oznake i zašto se markira, te kako se oprezno ponašati sa bojom, zasukali smo rukave i bacili se na posao.

Foto: HPD Prenj 1933

Pripremili smo reciklirane posudice za nošenje boje u brdo i odmah se isprolijevali i zamazali. U velikom kazanu pristavili smo planinarski grah koji će se kasnije objedovati zajedno sa roditeljima polaznika.

Foto: HPD Prenj 1933

Također, dan prije, vrijedni stariji planinari, iskopali su rupe i pripremili sadnice crnog bora koje smo trebali posaditi. U tom razigranom ozračju, tako ofarbani od glave do pete, sa bojama, četkama i sadnicama – krenuli smo markirati Malu Banduricu. Uobičajena je pojava da planinare vodi i čuva pas, no našu malu skupinu čuvala je jedna mačka koja nam je cijelim putem pravila društvo i nadzirala oslikavanje svake marke.

Djeca su imala priliku posaditi mladice novih stabala, te su potom nastavila dalje do vrha Male Bandurice koju su markirali. Pratilo nas je ugodno vrijeme sa povremenih par kapi kiše, pa smo popeli i Veliku Banduricu.

Foto: HPD Prenj 1933 

U povratku slušali smo priču o konzumerizmu – pričali o tome odakle dolaze stvari koje kupujemo i gdje završavaju kad ih bacimo u smeće. Kao poklon i uspomenu djeca su dobila slikovnicu DoDo u potrazi za snom i prateću brošuru za roditelje.

Foto: HPD Prenj 1933 

Prije ručka djeca su se podsjetila stečenog znanja kroz kviz i postavila stol za zajednički objed. Mada je većina rekla da neće jesti, da nisu gladni i da ne vole grah, grah je bio toliko dobar da su ga i vegetarijanci jeli.''

Foto: HPD Prenj 1933 / 
Kopirati
Drag cursor here to close