Ne mogu im odoljeti

Muškarci u uniformama fatalni za žene - Što ih čini tako privlačnim?

Njihove uniforme, način na koji se nose, stroga disciplina i opasnost s kojom se svakodnevno suočavaju elementi su njihove osobnosti koji privlače žene.
Lifestyle / Flash | 03. 03. 2023. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Stock photo / Muškarci u uniformama su fatalni za žene

Danijela Martinović ponovno je zaljubljena i u vezi je s kriminalističkim inspektorom Josipom Plavićem, objavio je časopis Gloria. Danijela i Josip upoznali su se prije godinu dana, kada je pjevačica preko odvjetnice podnijela prijavu za krađu identiteta preko interneta.

Slučaj je bio brzo riješen, a potom se počela razvijati priča između Danijele Martinović i Josipa Plavića. Nakon što su se upoznali, provodili su puno vremena razgovarajući i polako su počeli primjećivati da dijele iste vrijednosti, poglede na život i svijet oko sebe, pa i poneke snove, ispričala je pjevačica za Gloriju - prenosi Zadovoljna.

Osjećaj ugodnosti i sigurnosti

U današnje vrijeme u tu skupinu ulaze i muškarci čiji posao podrazumijeva visok autoritet i odgovornost, a tu svakako spadaju i kriminalistički inspektori. Pretpostavlja se da uniforme "odašilju" osjećaj ugodnosti i sigurnosti, a s time dolazi i vjerovanje da muškarci koji nose uniforme utjelovljuju muževnost, autoritet i hrabrost.

Muškarci u takvim službama imaju razloga biti poželjni. Njihova profesija omogućuje im da iskazuju manire kavalira, čime itekako mogu impresionirati žene. No impresionirati ljepši spol možda im i nije primarna nakana, već činove uljudnosti i lijepog ponašanja rade prvenstveno iz poštovanja, što njihove manire čini još privlačnijima.

Otvaranje vrata ženi i puštanje da uđe prva, zaštitničko ponašanje prema ženi i prakticiranje lijepih manira za stolom samo su neki od džentlmenskih obrazaca ponašanja koji se mogu vidjeti kod muškaraca u uniformama. Također, oni su često sinonim za očinsku figuru, junaštvo, moć i zaštitu, a uz to i za uzbuđenja i avanture, što se čini kao idealna kombinacija.

Postoje i znanstveni dokazi koji evolucijski objašnjavaju zašto žene muškarce u uniformama smatraju privlačnima.

Kavalirstvo

Kavaliri nisu izumrli, a muškarac s kavalirskim manirama vrlo će vjerojatno prije privući ženu od nekoga tko se pravi kul i fura imidž zločestog dečka. Kavalirstvo se odnosi na kombinaciju osobina koje se očekuju od vojnika, kao što su hrabrost, uljudnost, čast, pravednost i spremnost da se pomogne slabima i potrebitima.

Autoritet

Sjajne značke, čiste košulje, lisice koje vise, policijske naočale i salutiranje – samo su neke od stvari koje žene smatraju seksi kod muškaraca u uniformi. Njihove uniforme, način na koji se nose, stroga disciplina i opasnost s kojom se svakodnevno suočavaju elementi su njihove osobnosti koji privlače žene.

Psiholozi vjeruju da žene gravitiraju muškarcima u uniformama jer utjelovljuju svrhu i hrabrost. Oni su, praktički, moderni vitezovi u sjajnim oklopima.

Predanost

Dokazano je da žene smatraju da su muškarci u uniformi odgovorniji i odaniji partneri jer njihova predanost službi i poslu na neki način pokazuje da će biti predani pružanju stabilnosti i sigurnosti i u privatnim odnosima i obiteljskom životu.

Hrabrost

Žene ne uzbuđuje samo imidž snažnih vojnika u uniformama. I njihova grublja, muževna lica žene mogu oboriti s nogu i učiniti da se osjećaju poput dame iz romantičnog romana.

Muškarci u uniformama tipovi su muškaraca koji se ne boje opasnosti. Nije im teško uhvatiti se ukoštac s neugodnim stvarima niti izložiti se situaciji u kojoj mogu biti ozlijeđeni te riskirati vlastiti život kako bi izvršili svoju dužnost i zaštitili voljenu ženu.

Kopirati
Drag cursor here to close