Istraživanje

Muškarci mrze kada im žene kažu ovo...

Kako se ispostavilo, izraz "moramo razgovarati" je nešto što muškarci nikako ne žele čuti da njihova partnerica izgovara.
Lifestyle / Flash | 22. 10. 2023. u 06:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilično je jasno da muškarci i žene različito komuniciraju. Portal Your Tango istražio je razlike u komunikaciji žena i muškaraca te su otkrili na što treba obratiti pozornost. Proučavajući muško-ženske odnose otkrili su da postoji rečenica koju muškarci najviše mrze čuti, piše Your Tango - prenosi Index.

Odmah pretpostavljaju najgore

Kako se ispostavilo, izraz "moramo razgovarati" je nešto što muškarci nikako ne žele čuti da njihova partnerica izgovara.

Your Tango piše da je to "fraza koja je pokrenula tisuću prekida veze". Rezultati su pokazali da 89 posto muškaraca pretpostavlja najgore kada im partnerica kaže "moramo razgovarati", dok samo 61 posto žena ima takvu reakciju na spomenutu rečenicu.

Te dvije riječi mogu implicirati puno više nego što se čini. Steve Harvey je u svojoj knjizi Ponašaj se kao dama, razmišljaj kao muškarac, iz 2009. godine, objasnio zašto se čini da muškarci toliko mrze te riječi.

"Za muškarca je malo riječi koje zvuče tako prijeteće kao te dvije. Taj izraz za muškarce može značiti samo dvije stvari: ili smo učinili nešto loše ili, što je još gore, ti stvarno doslovno samo želiš razgovarati", napisao je u knjizi.

"'Ovo ne znači da nikada nećete imati razgovor sa svojim muškarcem koji će trajati duže od dvije minute. Shvaćamo da ćemo ponekad morati dati malo više u smislu komunikacije s partnericama, da ćemo se s vremena na vrijeme morati otvoriti i otkriti što nam se događa u glavama", dodaje Harvey.

Autor savjetuje ženama da ne govore "moramo razgovarati"

Harvey napominje da bi puno bolje bilo kada bi žene prestale prilaziti muškarcima rečenicom "moramo razgovarati".

"U trenutku kada to kažete, naša defenziva raste, alati za popravak situacije dolaze na vidjelo, znoj počinje teći, a mi u glavi razmišljamo o događajima prošlih tjedana, pokušavajući shvatiti što smo učinili krivo, kada smo to učinili i kako to popraviti da više ne budemo u nevolji", piše Harvey.

Sugerirao je ženama da započnu razgovor s muškarcima rečenicama poput "dušo, sve je u redu, samo želim nekome nešto reći".

Također, žene su agresivnije kada je u pitanju rješavanje problema u vezi. Čak 54 posto žena želi se izravno suočiti s problemom i odmah razgovarati o njemu, dok 44 posto muškaraca želi izbjeći razgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close