Udruga "Vedri osmijeh"

Mostarski studenti u humanitarnoj akciji

Cilj ove humanitarne akcije je potaknuti integraciju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu i prikupiti sredstva za korisnike Udruge.
Lifestyle / Flash | 14. 02. 2022. u 14:19 L.Č. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Doručak s ljubavlju" naziv je humanitarne akcije koja se održala u holu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Akciju provodi Udruga "Vedri osmijeh" u suradnji sa Uredom za studente s invaliditetom, Studijem socijalnog rada i Studijem logopedije.

„Prodajemo kolačiće, muffine, pečena srca. Sve smo sami ispekli i uložili smo dosta truda kako bismo pomogli našoj Udruzi“, izjavila je za Bljesak.info Helena, koja je i sama članica udruge.

Cilj ove humanitarne akcije je potaknuti integraciju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu i prikupiti sredstva za korisnike Udruge.

Foto:Bljesak.info / 

„Kreativni radovi, sapuni, slastice, kolačići u obliku srca, sve je u duhu Valentinova, kako bi obilježili i proslavili ovaj dan s ciljem da pomognu svojoj udruzi na tako plemenit način “, izjavila je za Bljesak.info Mija, studentica logopedije.

Akcija će se održati još i sutra, 15. veljače od 10:00 do 14:00, na istome mjestu.

Udruga „Vedri osmijeh“ je udruga roditelja i djece s posebnim potrebama koja okuplja oko stotinjak članova. Misija joj je poboljšanje uvjeta života i ostvarivanje jednakopravnosti za osobe s invaliditetom.

Udruga u Rodoču ima objekt, koji je uz pomoć donatora uređen i u njemu svakodnevno boravi 16 korisnika koji imaju kreativne radionice i druge sadržaje.

Želi se pokazati da osobe s invaliditetom, uz pomoć adekvatne edukacije, mogu osposobiti i za druga zanimanja, poput onih kreativnih a tako i zanimanja koja se vezuju za poljoprivredu.

Kopirati
Drag cursor here to close