Natjecanje u Hrvatskoj

Mostarske mažoretkinje pobjednice Međunarodnog kupa nacija

Na ovogodišnjemu Kupu nacija Mostarske mažoretkinje su se predstavile s pet plesnih izražaja, tj. pet kategorija.
Lifestyle / Flash | 07. 05. 2024. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske mažoretkinje su od 3.- 6.5.2024. godine sudjelovale na II. Međunarodnom mažoret kupu nacija koje se ove godine održalo na sjeveru Hrvatske, u popularnim Termama Sveti Martin na Muri i u svoj grad Mostar donijele četiri zlatne i jednu srebrnu medalju.

II. Međunarodni kup nacija organiziran je u sklopu Državnog prvenstva mažoretkinja Republike Hrvatske na kojem je ukupno sudjelovalo oko 1000 mažoretkinja.

Na ovogodišnjemu Kupu nacija Mostarske mažoretkinje su se predstavile s pet plesnih izražaja, tj. pet kategorija:

Kadeti kategorija štap (17 plesačica) - zlatna medalja

Seniori kategorija pompon (21 plesačica)- zlatna medalja

Kadeti kategorija Pompon(21 plesačica) zlatna medalja

Senior kategorija štap(17 plesačica)- srebrna medalja

Senior solo štap- Vana Ivanković- zlatna medalja

Izvedba Mostarki u svim kategorijama je izazvala ovacije mnogobrojne publike ali i oduševljenje sudačke struke koji su prepoznali izuzetan kvalitet naših ekipa.

Foto: Mostarske mažoretkinje  /  Mostarske mažoretkinje pobjednice Međunarodnog kupa nacija

Na ovom natjecanju Mostarske mažoretkinje natjecale su se s novim generacijama u formacijskim kategorijama među kojima je bilo djevojčica kojima je ovo bilo prvo natjecateljsko iskustvom. Samim time ovaj uspjeh je još i veći.

''Osim vrhunske organizacije domaćina posebno se istaknuo sportski duh kako na borilištu tako i na tribinama tijekom cjelokupnog natjecanja. Međusobno bodrenje i fer play ukrasili su ovo natjecanje.

Izuzetno smo ponosni na još jedan veliki uspjeh naših djevojaka i sretne smo sto je naša ovogodišnja generacija imala priliku odmjeriti snage sa kolegama iz regije a veliko hvala i roditeljima koji su po dolasku u naš Mostar priredili i doček za naše zlatne djevojke'', priopćile su Mostarske mažoretkinje.

Nakon povratka sa ovog natjecanja Mostarske mažoretkinje nastavljaju s pripremama za nova uzbudljive nastupe i putovanja kao i za pripreme za ovogodišnju veliku turneju na jugu Francuske na koju Mostarke putuju sredinom 8. mjeseca gdje će nastupiti sa mnogim europskim festivalskim grupama i posjetiti Azurnu obalu, Nicu, talijanski San Remo. Napominju i da ih koncem kolovoza očekuje i nastup na tradicionalnoj manifestaciji Vrbovečkog kraja ''Kaj su jeli naši stari.''

Kopirati
Drag cursor here to close