Geliranje noktiju

Gel manikura: Najčešće greške zbog kojih nokti izgledaju loše

Osim što pukotine i podizanje gela na noktu izgledaju neprivlačno, mogu biti i opasni za naše zdravlje i uzrokovati upale.
Lifestyle / Flash | 07. 05. 2024. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Salona za nokte sve je više, osobito po većim gradovima i ponekad je teško odlučiti koji odabrati. Također, postoji još jedna dilema – kakva je manikura najbolja za tebe. Geliranje je i dalje najveći trend, jer nam omogućava da nekoliko tjedana imamo lijepe i uredne nokte, ali nažalost ne možemo svakoj kozmetičarki pokloniti svoje povjerenje.

Možda ti se nekad dogodilo da si iz salona izašla očajna zbog neuredne i neujednačene manikure ili je do oštećenja laka došlo ubrzo u danima poslije, prenosi Žena.hr

Osim što pukotine i podizanje gela na noktu izgledaju neprivlačno, mogu biti i opasni za naše zdravlje i uzrokovati upale. Neiskusna kozmetičarka mogla biti pogriješiti na više načina – a ovo su tri najčešće greške do kojih dolazi prije samog geliranja, a na koje trebaš pripaziti:

Nedovoljno dobra priprema

Sve počinje od dobre pripreme. Ako se ovom pretkoraku ne posveti dovoljno pažnje, manikura sigurno nećeš biti zadovoljna rezultatom. Priprema za geliranje uključuje, na primjer, uklanjanje kožice, kao i starog gela ili laka.

"Po mom mišljenju, ova se pogreška događa prilično često i ima veliki utjecaj na trajnost dizajna noktiju - može rezultirati jakim podizanjem ili čak lomljenjem", napominje Stefanie Edlinger, nail art dizajnerica s više od 15 godina.

Nokat nije pravilno očišćen

Prije stavljanja gela nokat obavezno treba biti sasvim čist – bez masnoće i prljavštine. Također, važno je da je ravnomjerno matiran prije nanošenja prvih slojeva laka. Prljavština i masnoća lako mogu rezultirati odvajanjem gela od ploče nokta. Čak i ako je kozmetičarka dobro očistila nokat, ako u međuvremenu slučajno njime dodirneš kosu ili bilo što drugo, više se ne može smatrati da je besprijekorno čist. Na kraju, jako je važno četkicom ukloniti svu prašinu koja je nastala od oblikovanja nokta rašpicom jer će svaka pa i najmanja čestica uzrokovati da manikura na kraju djeluje nesavršeno.

Pogrešna veličina tipse

Pogrešno odabrana veličina tipse jednostavno neće izgledati dobro. Ova se pogreška može dogoditi svakoj manikerki koja nije dovoljno pažljiva i fokusirana, no osobito je česta među početnicama. Ako je tipsa prevelika, može se utisnuti u kožicu nokta i izazvati upalu. Također, postoji velika šansa da će nešto zapeti ispod tipse pa će se sve skinuti s nokta. Isti je problem ako je tipsa premala - vrlo će vjerojatno uzrokovati podizanje tipse, a može uzrokovati i neugodan osjećaj na noktima.

Osim toga, nanošenje pogrešnog ljepila ili pak nanošenje premale količine rezultirat će slabom izdržljivošću tvoje manikure.

Problemi s gelom

Kad na red dođe samo geliranje, najčešća je greška miješanje proizvoda različitih proizvođača ili različitih serija proizvoda jer ovo možete smanjiti međusobnu kompatibilnost pojedinih slojeva gela. Također problem može nastati zbog nepravilnog skladištenja proizvoda jer gelovi ne podnose toplinu ili izravnu sunčevu svjetlost.

Gelovi imaju ograničen rok trajanja nakon kojeg se više se ne smiju koristiti. Problem će nastati i ako se gel ne nanosi na adekvatan način - odnosno, ako ga se stavlja premalo ili previše te ako se prekratko suši pod UV lamom.

Kopirati
Drag cursor here to close