Mazamet u regiji Occitanie

Mostarske mažoretkinje sudjelovale na turneji u Francuskoj

Riječ je o festivalu ''Fanfares sans frontiere'' na kojem su sudjelovali brojni umjetnici iz različitih dijelova svijeta, a Mostarske mažoretkinje su za njega dobile posebnu pozivnicu.
Sport / Ostali sportovi | 20. 07. 2022. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske mažoretkinje su u razdoblju od 5. do 12. srpnja imale čast sudjelovati na još jednoj Europskoj turneji, a ovaj puta destinacija je bila grad Mazamet u regiji Occitanie.

Riječ je o festivalu ''Fanfares sans frontiere'' na kojem su sudjelovali brojni umjetnici iz različitih dijelova svijeta, a Mostarske mažoretkinje su za njega dobile posebnu pozivnicu.

''Na ovoj turneji sudjelovali smo skupa sa Duvačkim orkestrom Zenica sa kojima imamo izvrsnu suradnju već dugi niz godina, a na ovom festivalu smo bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovine'', navode Mostarske mažoretkinje.

Foto: PR / Mostarske mažoretkinje sudjelovale na turneji u Francuskoj

Naime, daleke 2002. godine Mostarske mažoretkinje su gostujući upravo na ovom festivalu otpočele svoju suradnju sa agencijom F.V.Production s kojom već 20 godina uspješno surađuju. U to ime dobile su poziv da upravo one budu predvodnici ovogodišnje povorke na istom Festivalu.

Kroz dva dana trajanja festivala ulicama i trgovima grada se slijevale su se rijeke sudionika-umjetnika, svirača, plesača, a brojna oduševljena publika uz ovacije je dočekala grupe koje prolaze. Ovogodišnji sudionici osim Bosne i Hrecegovine bili su iz Belgije, Meksika, Španjolske te brojni umjetnici iz svih regija Francuske .

Blještavilo, boje, dobro raspoloženje i elegancija bili su slogani ovog festivala.

Inače, Francuska je poznata po mnogobrojim sličnim festivalima koji se kroz cijelu godinu održavaju u raznim pokrajnama Francuske.

Mostarske mažoretkinje su ponosne sto su upravo kroz suradnju sa agencijom F.V.Production imale priliku posjetiti neke od najvećih i najprestižnijih festivala Europe, navode.

Foto: PR / Mostarske mažoretkinje sudjelovale na turneji u Francuskoj

''Mostarske mažoretkinje su ovom turnejom još jednom na najljepši mogući način kroz ples promovirali svoj Mostar, županiju HNŽ ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu Uz službeni dio same turneje posjetili smo i dva prekrasna grada -Veneciju i Veronu gdje smo kroz cjelodnevne izlete uživati u čarima spomenutih gradova'', dodaju.

Nakon povratka sa ove turneje djevojke idu na kratki zasluženi odmor, a već početkom kolovoza očekuje ih nastup na Sarajevo Film Festivalu na kojem sudjeluju dugi niz godina.

Nova plesna sezona za mažoretkinje službeno će početi početkom mjeseca rujna kada će se i raspisati i upis za sve nove članice.

Kopirati
Drag cursor here to close