Natjecanje

Mostarske mažoretkinje briljirale na Državnom prvenstvu mažoretkinja 2023.

Najveći uspjeh ostvarile su kadetkinje Mostarskih mažoretkinja koje su postale državne prvakinje u kategoriji formacija pompon (21 plesačica) i viceprvakinje države u kategoriji kadetkinje rekvizit štap (17 plesačica).
Sport / Ostali sportovi | 02. 05. 2023. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Praznik rada su Mostarske mažoretkinje ove godine proslavile su na najljepši mogući način.

Naime, jučer se u Busovači u organizaciji Nacionalnog mažoret saveza i mažoretkinja grada Busovače održalo V. prvenstvo Nacionalnog mažoret saveza na kojemu su Mostarske mažoretkinje još jednom pokazale svoju kvalitetu i vrhunske izvedbe svojih izuzetnih koreografija.

Busovača je bila prepuna prelijepih mažoretkinja iz raznih gradova BIH a na natjecanju je nastupilo oko 500 mažoretkinja raspoređenih u 49 neformacijske i 22 formacije kategorije.

Natjecanje se održavalo sportskoj dvorani Busovača, a Mostarske mažoretkinje su se na ovom prvenstvu natjecale u 6 kategorija od čega 4 formacijske- juniorke formacija štap ,juniorke formacija pompon ,kadeti formacija pompon, kadeti formacija štap te u neformacijskom programu i to- junior solo štap i senior duo pompon .

Najveći uspjeh ostvarile su kadetkinje Mostarskih mažoretkinja koje su postale državne prvakinje u kategoriji formacija pompon (21 plesačica) i viceprvakinje države u kategoriji kadetkinje rekvizit štap (17 plesačica).

''Naše juniorke okitile su se sa brončanom medaljom u kategoriji štap dok su u kategoriji pompon osvojile 4 mjesto. U neformacijskom programu naša junior solo štap Ana Brajković osvojila je brončanu dok su naše Vana Ivanković i Petra Prskalo senior duo pompon zauzele 4 mjesto

Posebno bismo istaknuli uspjeh naših kadetkinja koje su naša nova generacija i od kojih je velika većina natjecateljica po prvi puta stala na binu pred suce no bez obzira na to, oduševile su suce i sve prisutne, te postale prvakinje i viceprvakinje države'', priopćile su Mostarske mažoretkinje.

Foto: Mostarske mažoretkinje  / Mostarske mažoretkinje briljirale na Državnom prvenstvu mažoretkinja 2023.

Iza ovih izvanrednih rezultata i u organizacijskom i u natjecateljskom smislu stoji orgoman trud cjelokupnog tima koji je stajao iza Mostarskih mažoretkinja koji su dali izniman doprinost kako bi se svi aspekti odlaska na natjecanje bili besprijekorni.

Mostarske mažoretkinje koje svoju tradiciju njeguju već 28 godina još jednom su pokazale da svoju izvrsnost, da kroz godine čvrsto drže rejting najboljih u državi i da Mostarska crno žuto zlatna boja i dalje daje najlješi sjaj za naš Mostar.

Nakon završetka natjecanja Mostarske mažoretkinje odmah kreću sa pripremama za još jedan veliki projekt.

Riječ je pripremama za odlazak na Međunarodno natjecanje mažoretkinja koje se ove godine održava na otoku Krku, Punat od 19.-21.5.2023.

Na ovom natjecanju predstavit će se sa svojim juniorskim timom.

Kopirati
Drag cursor here to close